Ga naar hoofdinhoud

Juniorentitel naar Ierse Kate Derwin

Bij het EK voor junioren was er voor de Nederlanders geen podiumplaats weggelegd in Drenthe. Europees kampioen werd de Ierse Kate Derwin met haar Ierse hengst Ahg Whiterock Cruise Down (v. Cruisy's Micky Finn). Zij reed foutloos in vier van de vijf parcoursen.

Het zilver was voor Maya de la Joya Fernandez – Longoria met Un Lord Du Rozel (v. My Lord Carthago). Ook de Spaanse was vier van de vijf keer foutloos. Derde werd de Belgische jeugdruiter Thibeau Spits met Bellissimo Z (v. Bamako de Muze). Spits rijdt met dit paard internationaal op driesterrenniveau en won drie weken geleden nog een 1m50 rubriek in Bonheiden.

‘Het plan was goud’

Kate Derwin was met een plan naar Nederland gekomen, nadat ze vorig jaar vierde werd op het EK. Met haar vader, die haar paard eerder ook uitbracht, en haar trainer Dennis Flanelly gingen ze voor het podium. “Er stond veel druk op vandaag, want ik mocht geen fout maken” vertelt de amazone. “Maar als iedereen om me heen maar rustig blijft, dan kan ik doen wat ik moet doen. Mijn paard is gewoon de beste.”

Uitslag individueel kampioenschap junioren

Bron: Horses.nl / The Irish Field

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook