Ga naar hoofdinhoud

EK-toppers Imhotep en Fame staan 24/7 buiten bij Hester: ‘Kijk wat het doet voor onze paarden’

Carl Hester met Fame (v. Bordeaux) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN'ers Imhotep (v. Everdale) en Fame (v. Bordeaux), die vanmiddag beide over de 80% scoorden op het Europees Kampioenschap in Riesenbeck (en respectievelijk 3e en 5e werden in de GPS) staan thuis bij Carl Hester dag en nacht op de wei. In de persconferentie na de landenwedstrijd – waarin het Britse team goud won – zei Hester daarover: "Ik wil dit niet aan iedereen opdringen, maar kijk wat het doet voor onze paarden."

Zowel de tienjarige ruin Imhotep, waarmee Charlotte Dujardin in Riesenbeck al twee medailles won (teamgoud en individueel brons in de Spécial) als Fiona Bigwoods dertienjarige hengst (Hester: “hij weet zelf niet dat hij een hengst is”) Fame (v. Bordeaux) zijn volgens hun ruiters ontzettend hete paarden.

Dat is ook de reden dat Carl Hester er voor kiest om de beide paarden praktisch het hele jaar dag en nacht buiten te hebben. Zodat ze hun energie kwijt kunnen.

Grand National spelen

Niet alle, maar nog een heel stel topdressuurpaarden staan bij Hester dag en nacht buiten. Deels ook samen. Dat is wel eens spannend – “Ik hoor ze ’s nachts Grand National spelen en hoop dat ze dan ’s morgens nog heel zijn” – maar de voordelen wegen op tegen de nadelen voor Hester.

“Deze manier van houden is niet geschikt voor elk paard en ik wil het ook niet iedereen opdringen, maar ik zeg wel: kijk wat het doet voor onze paarden en kijk naar onze resultaten.”

Bron: Horses.nl

5 reacties op “EK-toppers Imhotep en Fame staan 24/7 buiten bij Hester: ‘Kijk wat het doet voor onze paarden’

 • Jolanda Lam-Mijs

  Geweldig
  Voorbeeld voor de sector en sport
  Icm het gedoseerd inzetten op wedstrijden zeer duurzaam en blije paarden. Top

 • Marjan

  Mooi positief voorbeeld! Hopelijk volgen er meer. Goed voor de paarden en sport.

 • Zoals t hoort ! Zie de prestaties maar eens ! Gelukkige paarden in de topsport bijzonder nog nu maar hopelijk de toekomst !

 • Brigitte de Graaf

  Hoe vaker je een paard letterlijk de ruimte geeft hoe gewoner het voor ze wordt of is. En hoe minder reden om zomaar te ‘ontploffen ‘.

 • MJ Kochx

  Ik weet dat stal Hester dit al jaren doet met hun paarden, maar vraag me dan wel af of de manier van stallen op concours het dan lastiger maakt voor ze, omdat ze er dan veel minder uit komen en dus hun ‘ei’ wellicht niet helemaal kwijt kunnen.
  Chapeau trouwens hoe Carl op zondag zijn paard door de proef loodste na de schrikreactie net voor de start, en Charlotte D is ook een kei in het begeleiden van een jong paard. Heel plezierig om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.