Ga naar hoofdinhoud

EK Riesenbeck in de startblokken

Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera BB op het EK 2021. Foto: FEI - Liz Gregg

Het Europees kampioenschap dressuur in Riesenbeck staat in de startblokken. In totaal zeventig combinaties uit 23 landen gaan de strijd met elkaar aan. Voor een aantal landen staat er ook nog een startbewijs voor de Olympische Spelen op het spel, er zijn namelijk nog drie plekken te vergeven.

Duitsland domineert al decennialang de dressuursport op grote kampioenschappen. Op Europese kampioenschappen veroverden ze 22 keer individueel goud en ze wonnen 25 van de 29 keer ook teamgoud. Ook in Riesenbeck arriveert het Duitse team als titelverdediger. Duitsland zal de nodige concurrentie krijgen van Groot-Brittannië. Net als in 2021 bestaat het team uit Charlotte Dujardin, Charlotte Fry, Carl Hester en Gareth Hughes, zij het met andere paarden. Maar ook Denemarken zal het deze twee landen moeilijk gaan maken.

Dalera vs. Glamourdale

Regerend Europees kampioene Jessica von Bredow-Werndl zal voor het eerst de strijd aangaan met Wereldkampioene Charlotte Fry in het zadel van Glamourdale en Nanna Skodborg Merrald met Blue Hors Zepter.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.