Ga naar hoofdinhoud

Belgische springteam voor EK Rotterdam bekend

Pieter Devos zeilt met Claire Z over de waterhindernis, op weg naar goud in de Nations Cup 2018. Foto: FEI / Jim Hollander

De Belgische ruitersportfederatie heeft de springruiters bekend gemaakt die België vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Het team bestaat uit Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jos Verlooy en Gregory Wathelet. De afwezige voor België is Nicola Philippaerts die door een lichte blessure van H&M Chilli Willi (v. Casall Ask) niet in het Belgische team is opgenomen.

Niels Bruynseels neemt de 10-jarige ruin Delux van T&L (v. Toulon) mee naar Rotterdam. Pieter Devos komt aan de start met de 11-jarige merrie Claire Z (v. Clearway). Jos Verlooy zit in het Belgische team met de 11-jarige ruin Igor (v. Emerald). Gregory Wathelet maakt met MJT Nevados S (v. Calvados Z) het team compleet. De vijfde ruiter voor België is Guery Jérôme met Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel).

Reserve ruiters

Belgie heeft ook twee reserve ruiters opgesteld, die waar nodig kunnen inspringen . De eerste reserve is Olivier Philippaerts met de 10-jarige hengst H&M Extra (v. Berlin). De tweede reserve is Yves Vanderhasselt met Jeunesse (v. Eldorado van de Zeshoek).

Bron: Horses.nl/Equibel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook