Ga naar hoofdinhoud

Belgische springteam voor EK Rotterdam bekend

Pieter Devos zeilt met Claire Z over de waterhindernis, op weg naar goud in de Nations Cup 2018. Foto: FEI / Jim Hollander

De Belgische ruitersportfederatie heeft de springruiters bekend gemaakt die België vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Het team bestaat uit Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jos Verlooy en Gregory Wathelet. De afwezige voor België is Nicola Philippaerts die door een lichte blessure van H&M Chilli Willi (v. Casall Ask) niet in het Belgische team is opgenomen.

Niels Bruynseels neemt de 10-jarige ruin Delux van T&L (v. Toulon) mee naar Rotterdam. Pieter Devos komt aan de start met de 11-jarige merrie Claire Z (v. Clearway). Jos Verlooy zit in het Belgische team met de 11-jarige ruin Igor (v. Emerald). Gregory Wathelet maakt met MJT Nevados S (v. Calvados Z) het team compleet. De vijfde ruiter voor België is Guery Jérôme met Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel).

Reserve ruiters

Belgie heeft ook twee reserve ruiters opgesteld, die waar nodig kunnen inspringen . De eerste reserve is Olivier Philippaerts met de 10-jarige hengst H&M Extra (v. Berlin). De tweede reserve is Yves Vanderhasselt met Jeunesse (v. Eldorado van de Zeshoek).

Bron: Horses.nl/Equibel

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook