Ga naar hoofdinhoud

Ehrens: ‘We hadden gehoopt op een medaille voor thuispubliek’

Maikel van der VLeuten met Dana Blue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het team van bondscoach Rob Ehrens begon vrijdag in negende positie aan de finale. In die teamfinale wisten de springruiters, ondanks knap gesprongen rondes, het tij niet te keren. Het Oranje-team klom nog wel naar de achtste eindpositie. “We hadden gehoopt hier voor een thuispubliek een medaille te kunnen bemachtigen, maar winnen of verliezen zit nu eenmaal dicht bij elkaar”, reageert bondscoach Rob Ehrens.

Frank Schuttert met Lyonel D en Doron Kuipers met Charley verlieten de piste ieder met één springfout, waar er bij Kuipers nog een tijdfout bijkwam. Marc Houtzager hield met S Sterrehof’s Calimero het hout boven, maar moest door een overschrijding van tweehonderdsten van een seconde een ongelukkige tijdfout incasseren. Maikel van der Vleuten wist zich met  Dana Blue na twee teleurstellende optredens eerder in de wedstrijd goed te herpakken en sloot als enige oranjeruiter het parcours foutloos af.

Alles op een rij zetten

“We mogen misschien niet over geluk praten, maar toch zat het ons wat dat betreft niet mee. We kwamen niet in de juiste flow. Nu moeten we alles op een rij zetten en kijken wat we moeten verbeteren. Een achtste plaats in de landenwedstrijd voor Nederland op een EK hoort niet”, vervolgt Ehrens. “We zouden mee moeten doen voor de medailles. Dat was ook het doel toen we begonnen, maar de neerwaartse spiraal hebben we hier in Rotterdam helaas niet kunnen ombuigen.”

Niet getreurd

Ehrens is desalniettemin positief over de vooruitzichten voor zijn TeamNL-ruiters. “In de springsport is alles mogelijk. Ik ben van nature optimistisch ingesteld en ook van dit kampioenschap neem ik pluspunten mee. In de zoektocht naar combinaties richting Tokyo kunnen we wel weer een paar duo’s toevoegen waar we verder mee kunnen. Dus niet getreurd. We gaan hard werken, vooruitkijken en strijden.”

Twee Nederlanders in individuele finale

Het individuele klassement wordt aangevoerd door de Brit Ben Maher met de Nederlands gefokte  Explosion W. Voor Nederland hebben Marc Houtzager (11e) en Frank Schuttert (24ste) zich gekwalificeerd bij de beste 25 ruiters, die zondag in de in individuele finale van start mogen gaan.

Bron: Persbericht KNHS

Eén reactie op “Ehrens: ‘We hadden gehoopt op een medaille voor thuispubliek’

  • jan jonas

    Jammer dat het zo gelopen is. Insiders hadden tegen mij gezegd dat de Nederlandse paarden geen kwaliteit hadden. Dat geloof ik niet zo, getuige de laatste dag toe konden ze wel beter over de sprongen heen. Maar dat er problemen waren, geloof ik wel. De paarden hadden voor de wedstrijd al problemen, daarom ging het mis. Dat had voorkomen kunnen worden. Wij hebben goed materiaal staan ondanks goede paarden naar het buitenland gaan.
    Een betere begeleiding en aandacht voor de paarden zal ook betere resultaten geven. Alles is nu nog teveel vrijblijvend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.