Ga naar hoofdinhoud

Victoria Max-Theurer zegt EK af na plotseling overlijden vader

Victoria Max Theurer. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanwege het plotselinge overlijden van haar vader Hans Max-Theurer heeft Victoria Max-Theurer zich teruggetrokken voor deelname aan het Europees kampioenschap volgende week in Rotterdam. Haar plek wordt ingenomen door de reservecombinatie Karoline Valenta met Valenta's Diego (Desperdos FRH x Hohenstein).

“Eigenlijk hoopte ik dat Victoria ondanks het tragische overlijden van haar vader van start zou kunnen gaan. Daardoor kan ik niet echt blij zijn om in Rotterdam te mogen rijden. Maar we zullen er als team staan en denken aan Victoria en haar familie”, zegt Karoline Valenta.

Overstap van U25 naar senioren

De 25-jarige Valenta maakt in Rotterdam haar debuut in het Oostenrijkse senioren-team. In 2017 werd ze individueel vierde op het EK Grand Prix U25 in Lamprechtshausen en vorig jaar was ze er op het EK U25 in Exloo opnieuw bij. Daarna maakte Valenta met haar Hannoveraanse ruin de overstap naar de senioren Grand Prix.

Bron: Horses.nl/OEPS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook