Ga naar hoofdinhoud

EK Rotterdam in Beeld: Dressuurdag 1

Na de eerste dag van het Europees Kampioenschap gaat Duitsland overtuigend aan de leiding en lijken de Britten op weg naar zilver. Nederland is nog in de race voor brons, samen met Zweden en Denemarken.

Arnd Bronkhorst was erbij vandaag toen de eerste helft van de ruiters hun Grand Prix-proef reed en maakte voor Horses.nl een fotoserie.

Jessica von Bredow-Werndl beet het spits af voor Duitsland met TSF Dalera BB (Easy Game x Handryk), maar de proef ging niet helemaal naar wens. Dalera moest mesten in het drafappuyement dat daardoor helemaal de mist in ging. Met haar score van bijna 77% staat Von Bredow na de eerste dag evengoed nog wel op de tweede plaats.

 

Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera BB Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Agnete Kirk Thinggaard was met Jojo AZ, (v. Ginus) de tweede starter voor Denemarken en de dochter van Lego-baas Kjeld Kirk Kristiansen kwam uit op 72,671%.

Agnete Kirk Thinggaard met Jojo AZ. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Anne Meulendijks kreeg een paar fouten in de wisselseries (al tilde de amazone daar zelf niet zo zwaar aan) en kwam in totaal uit op een score van 71,801%.

Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Groot-Brittannië staat er mede door het persoonlijke record dat Gareth Hughes met de door Gebr. van der Steen gefokte Classic Briolinca (v. Trento B) reed in de Grand Prix virtueel op zilver. Hughes stuurde merrie naar  76,351%.

Hans Peter Minderhoud en Gareth Hughes Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De springruiters van Team Oranje volgen nauwlettend wat hun dressuurcollega’s doen in de baan.

Het Nederlandse springteam volgt de ontwikkelingen in de dressuurringFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hans Peter Minderhoud kwam als laatste in de baan en stuurde Glock’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi x Ferro) naar 75,466%. “Ik had liever een 77% gehad, maar ’t was gewoon goed”, zei Minderhoud daarover. 

Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

 

Overzichtspagina EK Rotterdam

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.