Ga naar hoofdinhoud

Emmelie Scholtens: ‘Ik heb getwijfeld om te stoppen’

Emmelie Scholtens met Desperado N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een vrij dramatische Spécial komt Emmelie Scholtens met Desperado N.O.P. (v. Vivaldi) met de laagste score van vandaag uit de proef: 63,365%. Desperado haalt een grapje uit dat hij al een keer  eerder (in Stuttgart) uithaalde: hij weigert de dienst in de piaffe. "Ik wist ook even niet hoe ik het moest oplossen. Ik heb getwijfeld om te stoppen. Dit heb je liever nooit, al helemaal niet op een EK", zegt een aangeslagen Scholtens.

Een verklaring voor de ‘weigering’ heeft Scholtens niet. “Ik vind het moeilijk te verklaren, hij kwam niet in z’n ritme en ik werd er ook zenuwachtig van. De eerste piaffe dacht ik: deze is toch al stuk, eruit rijden. Maar toen gebeurde het de tweede weer. Ik wist ook even niet hoe ik het moest oplossen. Dit is gewoon zuur.”

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Emmelie Scholtens: ‘Ik heb getwijfeld om te stoppen’

  • Anoniem

    Waarom zou een paard nu weigeren? Toch iets onder de leden misschien? Toch te weinig op het achterbeen en teveel op de voorhand?

  • de wijngaert

    vind het heel professioneel hoe rustig dat je bleef en vind het super dat je de proef hebt uitgereden mooi om naar te kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook