Ga naar hoofdinhoud

Europese endurancetitel voor El Kandhaar, Oudshoorn enige Nederlandse finisher

Donna Oudshoorn

Op Euston Park in Engeland worden dit weekend de Europese kampioenschappen Endurance verreden. De individuele titel ging na de 160 km race naar Sacha El Kandhaar uit Italië, met Costanza Laliscia. Het duo reed een gemiddelde snelheid van 22, 47 km per uur. Ze deed in totaal dik zeven uur over haar rit. Spanje won de landenwedstrijd.

Nederland had een landenteam in de strijd en ook op het individuele toneel deden de Nederlandse dames een gooi naar de titel. Vier van de vijf amazones moesten echter in de loop van de wedstrijd opgeven. Marijke Visser, Esther Groen, Nant Baten en Leonie Schoonderwoert haalden de eindstreep niet.

Donna Oudshoorn was met Valkan v/d Elzahoeve de enige die de afsluitende ronde 6 haalde. Zij kwam uiteindelijk als 27e over de finish, na 10 uur en 24 minuten. Slechts 31 van de 63 deelnemers wisten te finishen.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook