Ga naar hoofdinhoud

Focus voor bondscoach Hoy op EK, Nations Cups en Tokyo

Eventingbondscoach Bettina Hoy was aanwezig bij het persmoment op Indoor Brabant om te vertellen over haar route richting het EK Eventing. Dit EK wordt van 29 augustus t/m 1 september in het Duitse Luhmühlen gehouden. Hoy is blij met het grote aantal combinaties dat de bondscoach tot haar beschikking heeft, en benadrukt dat goed management een belangrijke factor is in de aanloop naar het EK en de Nations Cups.

Na de observatiemomenten wordt ook via de online kanalen van de KNHS bekend gemaakt welk team voor de Nederlandse vlag uit gaat komen op het EK in Luhmühlen. Het EK is voor het Eventing-team, naast de Nations Cup wedstrijden, een manier om een ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo te bemachtigen.

‘Goed management’ is key

Bondscoach Bettina Hoy: “Dit seizoen ligt mijn focus op het EK en op de FEI Nations Cups in verband met de kwalificatie voor Tokyo. Via beide routes kunnen we een startplaats bemachtigen. We hebben nu meer combinaties beschikbaar dan vorig jaar en daar ben ik uiteraard heel blij mee. Nu gaat het vooral om goed management van de paarden en de training. Er zijn heel veel opties voor observatiemomenten, lange en korte Eventing-wedstrijden. Vooral de eerste drie Nations Cup wedstrijden willen we met een zo’n sterk mogelijk team in actie komen, daarna ligt voor de sterkste combinaties de focus op het EK.” De negen wedstrijden op 4* en 5* niveau; Strzegom (5-7 april), Badminton (1-5 mei), Marbach (9-12 mei), Dunakeszi (17-19 mei), Bramham (6–9 juni), Luhmühlen (13 –16 juni), nogmaals Strzegom (26-30 juni), Jardy (12 –15 juli) en als laatste wederom Strzegom (1–4 augustus) zullen als observatiemomenten gelden.

Bekijk hier het actuele olympische TeamNL kader.

Bron: KNHS/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook