Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: De proeven van Werth en Schneider

Isabell Werth en Dorothee Schneider in de ereronde Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De twee vijftigjarige Duitse dames maakten het elkaar ontzettend moeilijk gisteren in de Grand Prix Spécial. Dorothee Schneider scoorde met Showtime FRH (v. Sandro Hit) 85,456% en dat had ook nog makkelijk wat meer kunnen zijn als jurylid dr. Evi Eisenhardt bij E niet op 82,021% was blijven steken. Twee juryleden, Isabell Judet en Janet Foy, hadden Schneider wel dik op een met 88,511% en 88,085%. Het werd uiteindelijk Isabell Werth die met Bella Rose (v. Belissimo M) op 86,52% uitkwam. Welke proef zie jij het liefst? Bekijk ze hieronder allebei.

Horses.nl partner HorseTelex legde beide proeven vast. Ook NOS Studio Sport stond wat uitgebreider stil bij de Grand Prix Spécial dan bij de Grand Prix. Bekijk hier de late uitzending van Studio Sport met daarin onder andere de ritten van Werth en Schneider.

Dorothee Schneider en Showtime:

Isabell Werth en Bella Rose:

Bron: HorseTelex

2 reacties op “In Beeld: De proeven van Werth en Schneider

  • Laurie

    De proef waar dressuur gereden wordt en dat is die van Schneider. Haar paard loopt met swung van achteren naar voren en houdt het hoofd netjes stil. Werth kan haar paard alle kanten op laten buigen, maar door het lichaam is het niet en ondertreden achter al helemaal niet. Hoofd beweegt ook vaak van boven naar beneden, omdat paard niet naar de hand is.

  • Sjaak Hoedjes

    Het gebrek aan kracht en draagkracht in de achterbenen van Bella Rosa is schrijnend. Het flapperende voorbeen moet alles camoufleren. Kijk je naar het achterbeen dan blijft er een super gehoorzame krabbelaar over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.