Ga naar hoofdinhoud

Maarten van der Heijden: ‘Heel groots jaar voor Nederlandse paardensport’

Maarten van der Heijden. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Niet alleen bondscoaches Rob Ehrens, Alex van Silfhout, Bettina Hoy en Joyce Heuitink vertellen wat ze van het komende seizoen verwachten. In een interview met Paardenkrant-Horses.nl-hoofdredacteur Dirk Willem Rosie komt ook Maarten van der Heijden uitvoerig aan het woord. De technisch directeur van de KNHS kijkt vol ambitie uit naar het recordaantal internationale kampioenschappen dit jaar in eigen land met de EK’s in Rotterdam als hoogtepunt.

“Ja, dit wordt een heel groots jaar voor de Nederlandse paardensport”, vertelt Maarten van der Heijden voor de camera van ClipMyHorse.tv. “We zijn zeer succesvol geweest met bids op FEI-kampioenschappen. Dat betekent dat we een recordjaar hebben aan internationale kampioenschappen in eigen land. En als kers op de taart natuurlijk het allergrootse paardensportevenement van Nederland sinds de Wereldruiterspelen van 1994: de drie EK’s springen, dressuur en paradressuur in Rotterdam. Daar zijn we heel trots op en kijken we ook echt naar uit.”

Medailles en olympische kwalificatie

Wanneer kijkt Van der Heijden terug op een geslaagd 2019 en wat moet er dan bereikt zijn? “Een geslaagd 2019 is als we medailles halen in de drie disciplines op de EK’s in Rotterdam en een mooie olympische kwalificatie tijdens het EK eventing in Luhmühlen.”

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Maarten van der Heijden: ‘Heel groots jaar voor Nederlandse paardensport’

  • Peter

    Het zou Maarten meer sieren om eerst de zeer grote onvrede bij de leden aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.