Ga naar hoofdinhoud

Na spannende strijd zilver voor Nederlandse dressuurpony’s

Micky Schelstraete met Elin's Noncisdador. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Het was spannend tot op het allerlaatste moment: de rit van Alexander Yde Helgstrand en Adriano B zou bepalen of Nederland teamgoud of -zilver zou winnen. Het werd zilver. Helgstrand reed 77,543% bij elkaar en daarmee ging Denemarken Nederland met een dikke procent voorbij. Micky Schelstraete zette met Elin's Noncisdador (v. Nostradamus) de beste prestatie voor Nederland neer en neemt individueel de vierde plaats in, maar haar drie teamgenotes Floor van der Kuijl, Robin Heiden en Evi van Rooij deden daar vrijwel niets voor onder en nemen de vijfde, zesde en negende plaats in.

Het team van bondscoach Imke Schellekens-Bartels deed op de eerste dag van de landenwedstrijd al goede zaken. Floor van der Kuijl reed Champ of Daily (v. FS Don’t Worry) naar 75,171% en Robin Heiden behaalde met Colourfull Cannonball (v. Can Dance) 74,971%, wat Nederland toen op de gouden positie zette.

Schelstraete

Met een sterke rit van kopvrouw Micky Schelstraete, die goed was voor 75,629%, en een goede rit van Evi van Rooij (74,257%) behield Nederland haar leidende positie. Micky Schelstraete, die in Strzegom haar laatste wedstrijd met de goedgekeurde NRPS-ponyhengst rijdt, werd door één van de juryleden met een score van ruim 78% aan kop geplaatst. De amazone kreeg drie negens en een hele lijst aan achten op haar protocol.

Hoofd koel

Met nog maar een paar starters te gaan, waren de Nederlandse amazones in ieder geval al vertegenwoordigd van zilver. Alexander Yde Helgstrand had behoorlijk wat druk op zijn schouders. Om Denemarken te verzekeren van goud, moest hij minimaal 76,485% bij elkaar rijden. De zoon van Andreas Helgstrand hield het hoofd koel en reed een ijzersterke proef, met 77,543% als resultaat.

Uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.