Ga naar hoofdinhoud

Nederland neemt de leiding over na marathon EK vierspannen, Bram Chardon individueel aan kop

Bram Chardon in de marathon. Foto: Copyright © FEI/Martin Dokoupil.

Op het Europees kampioenschap voor vierspannen in Exloo is het Nederlandse team opgeklommen naar de leidende positie. Bram Chardon stond na de dressuurproef op de tweede plaats in het individuele klassement, maar staat dankzij een zevende plaats in de marathon met 124,96 punten op de voorlopig eerste plaats.

Na de dressuurproef en de marathon staat TeamNL met 333,58 punten bovenaan, Duitsland volgt op twee met 338,66 punten. Mareike Harm, nog klassementsleider na de dressuur, neemt nu samen met haar landgenoot Georg von Stein op de vierde plaats met 172,45 punten. Harm werd in de marathon zeventiende, Von Stein werd vijfde en klom daarmee juist twee plaatsen omhoog.

Koos de Ronde was tweede in de marathon en won ook individueel zilver. Foto: Copyright © FEI/Martin Dokoupil.

Bram Chardon verzamelde over de eerste twee onderdelen 164,48 punten, Duitser Michael Brauchle, de winnaar van de marathon van vandaag, volgt op twee met 166,21. De derde plaats in het klassement is voor Koos de Ronde, die zijn optreden in de marathon beloond zag worden met een tweede plaats. IJsbrand Chardon moet genoegen nemen met een dertiende plaats. Hij eindigde in de marathon buiten de top twintig.

Spannende afsluiter

De verschillen voor de vaardigheid zijn klein. Er zit omgerekend steeds één balletje tussen de rijders in de top van het klassement. Dus de afsluitende vaardigheid op zondag wordt heel spannend. De strijd om het teamgoud zal gaan tussen Nederland en Duitsland. Nederland leidt het tussenklassement op minder dan twee punten verschil met de Duitsers.

Tussenstand individueel.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.