Ga naar hoofdinhoud

Nicola Philippaerts moet EK voorbij laten gaan

Nicola Philippaerts met H&M Chilli Willi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi (Casall ASK x Lord) nemen niet deel aan het EK volgende maand in Rotterdam. Nog voor de Belgische selectie bekend werd gemaakt bracht Philippaerts de bondscoach op de hoogte dat H&M Chilli Willi een lichte blessure heeft opgelopen en dat hij moet passen voor het EK. Een tegenvaller voor de ruiter die zijn zinnen op dit kampioenschap had gezet.

“Na afloop van de Longines Global Tour manche in Chantilly bracht onderzoek een lichte blessure bij Chilli Willi aan het licht”, zegt Nicola Philippaerts. “Uiteraard is het een ontgoocheling om te moeten passen voor een kampioenschap maar het is niet anders. Chilli Willi en ik vormen een hecht team. Zijn welzijn primeert boven mijn ambities. Ik heb de federatie en de bondscoach meteen op de hoogte gebracht zodat zij ook nog konden anticiperen. Chilli Willi krijgt nu de tijd om te herstellen en zal opnieuw op wedstrijd gaan zodra hij er klaar voor is.”

EK-team

De Belgische ruitersportfederatie maakt donderdag haar selectie voor het EK bekend.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook