Ga naar hoofdinhoud

Familie Kramer is Fokker van het Jaar springen

Familie Kramer. Foto: Jacquelien van Tartwijk
De familie Kramer werd onlangs tijdens CK Zuid-Holland in Strijen al in het zonnetje gezet vanwege hun innoverende fokkerijinspanningen. Nu werd deze familie op nationaal niveau gehuldigd tot Fokker van het Jaar. Hun fokkerij van springpaarden is een familiegelegenheid en binnen deze Oud-Beijerlandse familie wordt topfokkerij gecombineerd met een gedegen sportopleiding tot het hoogste niveau.

Vlaggendrager uit de fokkerij van deze familie is de wereldhengst Kannan. Deze zoon van Voltaire uit een dochter van Nimmerdor, was zelf succesvol onder de Franse topruiter Michel Hecart en produceerde een groot aantal internationale springpaarden, waaronder Molly Mallone, Albfuerens Paille en Nino des Buissonnets. Kannan staat al jaren in de top drie van best fokkende springhengsten op de WBFSH-ranking.

Gisteren sprong zijn vierjarige KWPN-gekeurde zoon Hernandez TN zeer opvallend bij de vierjarigen en dit voor jaar werd zijn zoon Incanto VDL goedgekeurd bij het KWPN. Tijdens de huldiging werd een aantal representanten uit hun fokkerij gepresenteerd. Een van hen was de Kannan-zoon Europa die met Siebe Kramer ervaring opdeed op internationale wedstrijden voor jonge springpaarden.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.