Ga naar hoofdinhoud

FEI enthousiast over biedingen Wereldruiterspelen 2022

De organisatie van de WEG in Tryon viel niet mee. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De organisatie van de Wereldruiterspelen liet al sinds de eerste Wereldruiterspelen in 1990 te wensen over. Het bleek een te grote onderneming om alle zeven disciplines goed onderdak te kunnen bieden op één locatie. Daarom werd er op de Algemene Vergadering in november vorig jaar besloten het concept aan te passen en biedingen voor individuele Wereldkampioenschappen toe te staan. Op 28 februari staat de deadline van het biedproces op de planning.

“Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat er veel interesse is en de kwaliteit van de inzendingen voor het organiseren van de FEI Wereldkampioenschappen in 2022 tot nu toe erg hoog is”, vertelt FEI President Ingmar de Vos. “We hebben straks uit een aantal zeer interessante kandidaten een keuze kunnen maken.”

Individuele biedingen

Hoewel er de mogelijkheid bestaat de disciplines op verschillende locaties de organiseren, betekent het volgens de FEI nog geen definitief einde aan het Wereldruiterspelen-concept. Als een kandidaat alle zeven disciplines wil organiseren, wordt die mogelijkheid zeker overwogen.

Voorkeur aan multidisciplinaire biedingen

Het FEI Bestuur koos op de vergadering unaniem voor een biedproces met de mogelijkheid tot het organiseren van individuele Wereldkampioenschappen, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan multidisciplinaire biedingen. Het bestuur was eens dat idealiter de dressuur en para-dressuur worden gecombineerd.

Bron: FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.