Ga naar hoofdinhoud

Nederlands eventingteam aan de leiding na dressuur en springen in Strzegom

Merel Blom met Ceda N.O.P. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Het Nederlandse eventingteam staat na de dressuur en het springen met 85,90 strafpunten aan de leiding in de CCI4*-landenwedstrijd in het Poolse Strzegom. Duitsland heeft met een verschil van 7,20 strafpunten de tweede plaats in handen. Oostenrijk staat met 95,30 strafpunten voorlopig derde. Morgen staat de cross country op het programma.

Het Nederlandse team dat afreisde naar Polen bestond uit Laura Hoogeveen, Merel Blom, Raf Kooremans en Jordy Wilken.

Hoogeveen zet hoogste dressuurscore neer

Laura Hoogeveen zette met de 13-jarige Wicro Quibus N.O.P. (v. Quasimodo Z) het beste resultaat voor Nederland neer bij de dressuur. De amazone reed 72,50% bij elkaar, wat haar op 27,50 strafpunten bracht. Bij het springen kreeg Hoogeveen er 0,8 strafpunten bij vanwege tijdsoverschrijding. Met deze score staat Hoogeveen vijfde in het individuele klassement.

Blom individueel derde

Merel Blom kreeg voor haar dressuurproef met de 10-jarige Holsteiner Ceda N.O.P. (v. Aragorn) een score van 72,38%. De amazone bleef foutloos bij het springen. Blom neemt met 27,60 strafpunten in de individuele ranking de derde plaats in.

Kooremans en Wilken

De jury waardeerde de proef van Kooremans met de 12-jarige KWPN’er Dimitri N.O.P. (v. Vaillant) met 70,83%. Hij legde het springparcours niet binnen de tijd af wat hem 0,8 strafpunten opleverde. Hiermee staat hij op de negende plaats met 30,0 strafpunten. Wiken reed de ring binnen met de 14-jarige KWPN’er Burry Spirit (v. Casco) en kreeg van de juryleden 65,71%. Hij was voor Nederland met 34,30 strafpunten bij de dressuur het wegstreepresultaat. Bij het springen kreeg hij een balk en overschreed hij de tijd. Individueel staat hij op de 18e plaats.

Bekijk hier het teamresultaat
Bekijk hier de individuele uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook