Ga naar hoofdinhoud

‘Fokker van het Jaar Gelders Paard’ Jan Vonk gehuldigd op KWPN Kampioenschappen

Jan Vonk uitgeroepen tot Fokker van het Jaar Gelders Paard Foto: Melanie Brevink

Op de Dag van het Gelders Paard werd hij al gehuldigd, maar vandaag werd hij ook voor het grote publiek in het zonnetje gezet. Jan Vonk uit Goudriaan mocht ook vandaag genieten van een ereronde die hoort bij het behalen van een dergelijke titel.

Vlak daarvoor werd zijn veulen Olaf Rona (Vitens uit Joanna Rona voorl. keur van Alexandro P) uitgeroepen tot beste hengstveulen. Odette Kim (Edmundo uit Kimberly keur IBOP van Koss) werd tweede geplaatst bij de merrieveulens.

Gelders Paard

Beide veulens kwamen in de baan, samen met hun moeders, die later vandaag ook nog in de keuringsbaan te zien zullen zijn bij het kampioenschap voor vier tot en met zevenjarige keur- en elitemerries. Daarnaast verscheen Sabrina Melotti met de Z geklasseerde Alexandro P-zoon Highlight. Vonk begon zijn fokkerij met Rona. Daarmee fokte hij eerst enkele tuigpaard veulens, waarna hij Alexandro P begon te gebruiken en de overgang naar het Gelders Paard gemaakt was. Daarin heeft hij al diverse keuringskampioenen en sportpaarden weten te fokken.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook