Ga naar hoofdinhoud

London Knights oppermachtig in GCL Super Cup, Smolders’ team tweede

Nicola Philippaerts, Olivier Philippaerts en Emily Moffitt bij prijsuitreiking GCL Super Cup in Praag Foto: Familie Philippaerts

Vanavond greep het team London Knights de overwinning in de GCL Super Cup in Praag. Nicola Philippaerts, Olivier Philippaerts en Emily Moffitt kregen een strafpunt vanwege tijdsoverschrijding in de eerste ronde. Daarnaast liet Olivier Philippaerts ook een balk vallen. In de tweede ronde bleven de teamleden foutloos waardoor zij in totaal 7 strafpunten noteerden. De tweede plaats ging naar Harrie Smolders' team Paris Panthers met 11 strafpunten meer dan het winnende team.

De Berlin Eagles maakte de top 3 compleet. Christian Kukuk, Ludger Beerbaum en Philipp Weishaupt reden in totaal 22 strafpunten bij elkaar. Met slechts 1 strafpunt minder kreeg Maikel van der Vleuten’s team Madrid in Motion de vierde plaats.

Nicola Philippaerts: ‘Dit jaar hebben wij als ploeg sterk gepresteerd’

”Wat een ongelofelijk fantastische dag”, verteld Nicola Philippaerts. ”Als je deze wedstrijd kan winnen, dan heb je als team écht iets groots gepresteerd. De voorbije twee jaar liep het tijdens de finale altijd iets minder, maar dit jaar hebben wij als ploeg sterk gepresteerd. Olivier en Emily sprongen bijzonder sterk. Katanga sprong foutloos vandaag. Ze heeft het geweldig gedaan. 2021 is voor haar het jaar van de doorbraak. Katanga wordt écht mijn paard waarmee ik in de toekomst nog mooie dingen mee kan bereiken”, aldus Philippaerts over de zwartbruine merrie Katanga van het Dingeshof (v. Cardento).

Nicola Philippaerts, Olivier Philippaerts en Emily Moffitt bij prijsuitreiking GCL Super Cup in Praag Foto: Familie Philippaerts

Olivier Philippaerts: ‘De teamspirit was goed en de paarden waren in vorm’

”Ik ben een beetje sprakeloos”, zegt Olivier Philippaerts. ”Van meet af aan waren we bij de pinken, zelfs vrijdag al toen we derde eindigden in de halve finale. De teamspirit was goed, de paarden waren in vorm. Als je op de slotdag zo sterk kan uithalen, dan verdien je de zege. Met drie ruiters sprongen we vandaag elk twee ronden. Als je dan met één springfout en een paar tijdfouten eindigt dan is dat heel sterk. Wij verzamelden vandaag zeven strafpunten, de tweede achttien. Dat zegt alles.”

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl/Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook