Ga naar hoofdinhoud

Miami Celtics naar zege in GCL Parijs

Jessica Springsteen hier met Davendy S. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
Jessica Springsteen en RMF Zecilie (v. Acolord) en Shane Breene met Ipswich van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze) kwamen in de tweede ronde met ieder een tijdfout over de streep. Daarmee won hun team, de Miami Celtics, de Global Champions League van Parijs. Individueel was de winst voor Italiaan Lorenzo de Luca, die zoals gebruikelijk weer razendsnel het parcours doorkwam, dit keer met Soory de l'Hallali (v. For Pleasure).

Er werden veel tijdfouten gemaakt in de tweede GCL-ronde, de toegestane tijd van 72 seconden bleek weer eens onmogelijk te halen zonder risico’s te nemen. En dat doen de teamruiters toch liever niet. Maar het was niet zozeer de tijd als wel de balken die de teamstrijd besloten. Sommige duo’s speelden mikado met de balken en eindigden op onkarakteristiek hoge strafpunttotalen.

Celtics stijgen flink

De Miami Celtics kwamen met hun twee tijdfouten vandaag bovenaan terecht. Jessica Springsteen en Shane Breene reden gisteren beiden foutloos en kwamen dus op een totaal van twee strafpunten. Ze maakten een enorme sprong in het klassement en staan nu tweede.

Het tweede team in Parijs waren de St Tropez Pirates, met deze keer Edwina Tops-Alexander en Pieter Devos. Alexander knalde naar vier strafpunten op de laatste hindernis met Veronese Teamjoy (v. Toulon). De Vos bleef beide rondes foutloos met Espoir (v. Surcouf de Revel) en gisteren Claire Z. (v. Clearway).

Emmens team derde

Alleen de Shanghai Swans reden dubbel foutloos en finishten op hun score van gisteren. Het was goed genoeg voor de derde plaats. De strafpunten kwamen voor rekening van Kim Emmen en Delvaux (v. Chacco Blue), die gisteren een balk en een tijdfout hadden en vandaag individueel startten (met alleen een tijdfout). Daniel Deusser en Peder Fredericson hielden het hout hoog. Shanghai Swans staan met hun derde plek in Parijs nog immer bovenaan het GCL klassement.

Global Champions Tour

Vanaf 19:15 word de GP van Parijs verreden. Daarin zullen Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Marc Houtzager, Kim Emmen en Bart Bles voor Nederland aan de start verschijnen. Het is live te volgen via deze livestream.

Uitslag teamwestrijd

Klassement GCL 2019 (nog niet beschikbaar)

Individuele uitslag

 

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook