Ga naar hoofdinhoud

Winst eerste GCL-omloop Londen voor Max Kühner

Max Kühner met Elektric Blue P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Max Kühner eiste gisteravond de overwinning op in de eerste omloop over 1,55m van de Global Champions League in Londen. In het zadel van de tienjarige Elektric Blue P (v. Eldorado van de Zeshoek) bleef hij alle concurrenten voor in het parcours direct op tijd. De combinatie reed een foutloze ronde en noteerde de winnende tijd van 66,69 seconden.

Roger Yves Bost legde de Oostenrijker het vuur aan de schenen, maar het lukte hem net niet om Kühner te verslaan. Met de tienjarige Frans gefokte Bluemuch des Baleines (v. Chacco-Blue) kwam hij ook foutloos aan de finish, maar was 0,28 seconden te langzaam om de overwinning op te strijken.

Beerbaum derde

Ludger Beerbaum werd derde met de 13-jarige Rheinlander Cool Feeling (v. Cornado I). Het paar raakte het hout niet aan en passeerde de finish in 69,26 seconden.

Shanghai Swans als team aan de leiding

Bij vier teams reden beiden combinaties foutloos, waardoor de tijd bepalend was voor de klassering. Team Shanghai Swans gaat aan de leiding na de foutloze ritten van Kühner met Elektric Blue P en Christian Ahlmann met de twaalfjarige schimmel Clintrexo Z (v. Clintissimo Z). Zij zetten samen de snelste tijd neer van 142,26 seconden. Paris Panthers volgt op de tweede plaats met eveneens nul strafpunten tot nu toe. Gregory Wathelet zette met de elfjarige Picobello Full House ter Linden Z (v. Forever d’Arco ter Linden) een foutloze rit voor het team neer en Darragh Kenny herhaalde dit kunstje met de Diamant de Semilly-zoon Vinci de Beaufour. Ze reden naar de tweede tijd van 144,61 seconden.

London Knights

London Knights staat voorlopig op de derde plaats. Nicola Philippaerts hield de lei schoon met de tienjarige KWPN’er Gijs (v. Kashmir van Schuttershof) en Emily Moffitt deed dit na met de hengst Winning Good (v. Winningmood).

Bekijk hier de individuele uitslag
Bekijk hier het teamtussenstand na de eerste omloop

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook