Ga naar hoofdinhoud

Bart Bles met nieuwe aanwinst Gin D naar 3e plaats in Mexico

Scott Brash met Hello MR President Foto: GCT

Bart Bles doet dit jaar mee met de Global Champions Tour en kreeg dit voorjaar van zijn sponsor SF Equestrian twee nieuwe paarden op stal om op het allerhoogste niveau mee te doen. Met één van die paarden, Gin D (Clinton x Skippy II), pakte hij gisteren in Mexico zijn eerste prijs. De Nederlandse snelheidsduivel zette de derde tijd neer in een 1,50m direct op tijd en liet daarmee een keur aan topcombinaties achter zich. De rubriek werd gewonnen Scott Brash met Hello Mr President (v. Comme d'Api vd Hacienda) en op de tweede plaats volgde zijn landgenoot Ben Maher met Don Vito (v. Quaprice Z). 

Dit voorjaar kreeg Bles twee paarden uit de stallen van Pieter Devos op stal. “Met het oog op de Global Champions Tour was het ook wel de bedoeling om er een paard bij te hebben voor het hoogste niveau, dus dat is hartstikke super dat dat nu is gelukt”, zei Bles toen over die paarden. Hij nam Gin D, die met Devos vorig seizoen bijdroeg aan de tweede plaats van de Belgen in de Nations Cup-finale en de Wereldbekerwedstrijd in Lyon won, direct mee naar Indoor Brabant en Kronenberg.

Toevertrouwd

In Mexico volgde de doop in de Global Champions Tour van de dertienjarige ruin. Op de openingsdag cashte de ruin meteen 1.250 euro met een 12e plaats in een 1,50m en gisteren was het weer raak in een 1,50m direct op tijd. De altijd snelle Bart Bles is een springen op tijd wel toevertrouwd en met 60,05 seconden zette hij de derde tijd neer. Alleen de Britten Scott Brash en Ben Maher gingen daar overheen met respectievelijk 59,11 en 59,60 seconden. Met zijn derde plaats verdiende Bles 7.650 euro. Ook Erik van der Vleuten had de vaart er lekker in, hij werd met Djoost Again (v. Cantos) 5e.

Ruimschoots het snelst van iedereen was Harrie Smolders (58,35 seconden), aan het begin van het parcours liet hij Zinius (v. Nabab de Reve) een galopsprong minder nemen. Die snelheid en dat risico moest hij later in het parcours bekopen met een balk.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook