Ga naar hoofdinhoud

Guery grijpt GCT-winst met nieuwe troef, Smolders derde

Update
Jerome Guery met Quel Homme de Hus - Foto: GCT

De Belg Jerome Guery pakte een geweldige overwinning met Quel Homme de Hus (Quidam de Revel x Camillo) in de Global Champions Tour-etappe in Mexico. Geweldig, omdat hij nog maar twee maanden een combinatie vormt met de dertienjarige hengst. Een hengst die alles erin lijkt te hebben. Begin maart pakte hij de Grote Prijs in Vejer de la Frontera en nu is hij klaar voor het allergrootste werk. Harrie Smolders greep met Don VHP. Z (v. Diamant de Semilly) het derde geld en Eric van der Vleuten werd vijfde. 

“Ik rijd dit paard nog maar twee maanden, dus we zijn net een combinatie aan het worden”, vertelde Guery uitzinnig van geluk in de persconferentie. Guery nam de hengst over van de Franse Alice Trehoust en nam hem in februari voor het eerst mee naar Vejer de la Frontera, daar sprong hij vier van de zes rubrieken nul en sprong hij 10 maart naar de overwinning in de Grote Prijs (op 1,50m niveau).

Eerste vijfster

De Global Champions Tour in Mexico was de eerste vijfsterrenwedstrijd van het duo. De hengst bezorgde Guery, die onlangs afscheid moest nemen van zijn voormalige topper Grand Cru van de Rozenberg, dik 116.000 euro aan prijzengeld (een ton voor de GCT Grote Prijs en dik 14.000 euro met de vierde plaats in een 1,55m. “Dit paard komt van mijn beste vriend. Hij stelde hem mij ter beschikking omdat hij weet dat het een speciaal paard is dat vijfsterrenwedstrijden verdient te lopen. Ik heb nog nooit een gevoel als dit gehad op een paard, maar toch had ik echt niet verwacht te winnen op mijn eerste Global Champions Tour-wedstrijd van dit jaar.”

Guery pakte de winst in het parcours door een sublieme handrembocht na de tweede hindernis en stormde in 39,57 seconden over de finish.

Adbel Said, Harrie Smolders

Met die tijd moesten Adbel Said met Venise du Reverdy (Quidam de Revel x Robin II) en Harrie Smolders met Don VHP Z zich gewonnen geven. Zij deden respectievelijk 40,53 seconden en 40,74 seconden over het rondje.

Eric van der Vleuten vijfde

Peder Fredericson had er 41,41 seconden voor nodig met H&M Christian K (Namelus x Calvados) en Eric van der Vleuten kwam met een heel mooi gereden nulrondje op plaats 5 terecht met Wunschkind (Casall x Caletto). Niet ver daarachter zoon Maikel van der Vleuten op plaats 8 met Dana Blue (Mr Blue x Hemmingway).  GCT-debutant Bart Bles kwam met Israel vd Dennehoeve (Thunder van de Zuuthoeve x Darco) op plaats 25 terecht.

Uitslag

Bron: Horses.nl/Persbericht

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook