Ga naar hoofdinhoud

Team-zege voor Miami Celtics, Shanghai Swans houdt de leiding

Podium GCL Miami. Foto: Stefano Grasso
Voorafgaand aan de Grand Prix in de GCT van Miami stond zaterdag eerst nog de tweede omloop van de Global Champions League op het programma. Na de eerste omloop op donderdag stond  Team St Tropez Pirates voorlopig eerste, maar na de tweede omloop had Team Miami Celtics net een strafpunt minder. Individueel zette  Carlos Enrique Lopez Lizarazo de snelste foutloze rit neer met  G & C Arrayan (v. Baloubet du Rouet).

Margie Goldstein-Engle volgde in de individuele uitslag op de tweede plaats met Dicas (v. Diarado) met 66,44 seconden op de timer. Daarmee was ze net iets langzamer dan de Colombiaanse ruiter, die in 66,33 seconden aan de finish kwam. De top drie werd compleet gemaakt door Peder Fredricson met H&M Christian K (v. Namelus R), die met 68,61 seconden op de klok de derde en laatste was die onder de zeventig seconden bleef.

Teams

Dankzij de foutloze ritten in de tweede omloop van de GCL-competitie van Shane Breen met Ipswich van de Wolfsakker (v. London)  en Michael Duffy met Quintano (v. Quintero) mochten de Miami Celtics met zes strafpunten in totaal op de bovenste trede van het podium plaatsnemen in Miami. Winnaar van de eerste omloop St Tropez Pirates eindigde met een strafpunt meer op de tweede plaats en Berlin Eagles maakte met acht strafpunten in totaal de top drie compleet.

Nederlanders

Het team van Harrie Smolders, Paris Panthers, eindigde op de achtste plek.  Madrid in Motion met Eric en Maikel van der Vleuten volgde op plek negen.