Ga naar hoofdinhoud

Hassmann heerst in Medium Tour finale met winmachine Balance

Felix Hassmann en Balance winnen 1.45m Medium Tour finale op Outdoor Gelderland. Foto Digishots

De Medium Tour finale op Outdoor Gelderland kreeg gisteren een Duits podium. Felix Hassmann won met de snelle merrie Balance 30 (v. Balou du Rouet) voor zijn landgenoten Patrick Stühlmeyer met Chacgrano (v. Chacco-Blue) en Harm Lahde op Oak Grove’s Laith (v. London). Beste Nederlander was Vincent Voorn met De Vleut (v. Vleut) op de zevende plek.

Maar liefst 24 ruiters sprongen foutloos en kwamen terug voor de barrage. “Ja, dat waren er wel wat veel. De maximaal toegestane tijd in de eerste omloop had wat scherper kunnen staan, maar ik klaag niet hoor”, lacht Felix Hassmann na afloop met bijna 7.000 euro prijzengeld op zak. Zijn twaalfjarige vosmerrie Balance is een winmachine. “Als veulen gekocht. Ze is de volle zus van Balzaci, één van mijn beste paarden ooit. We kochten van de fokker alles uit die moeder en fokken zelf ook met een volle zus van deze paarden. Dat is ook de hobby van mijn vader. Als Balance uitgesport is, zal ze ook wel de fokkerij ingaan. Ik geloof niet dat mijn vader die laat gaan.”

‘Kant-en-klaar paard kopen is voor ons niet weggelegd’

Felix Hassmann, nummer 89 op de wereldranking, heeft met Balance ook al voor hetere vuren gestaan. “We wonnen een paar jaar geleden de 1,60m Grote Prijs van Norten-Hardenberg, maar dan moet ze wel alles geven en dat kun je niet altijd van haar verwachten. Dit is mooi. Zelf een paard opleiden naar dit niveau. Een kant-en-klaar paard kopen is voor ons niet weggelegd, veel te duur. We zullen ze zelf klaar moeten maken, van onszelf of voor eigenaren. Het is een lange weg, maar geeft wel voldoening.”

Uitslag

Bron persbericht Outdoor Gelderland

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook