Ga naar hoofdinhoud

HH Azur onder Ward weer terug met zege Grand Prix Wellington

McLain Ward met HH Azur Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Blessureleed hield McLain Wards Olympiade-paard HH Azur maanden aan de kant. Op het Winter Equestrian Festival in Wellington bracht de Amerikaan de dochter van Thunder van de Zuuthoeve weer voor het eerst aan de start. In de 5* Grand Prix had het paar gisteravond de vorm weer helemaal te pakken en won na barrage, "Al scheelde het maar een paar centimeter", aldus Ward.

De 5* Grand Prix werd beslist in een spannende barrage met acht combinaties. David Blake zette met Keoki (v. Catoki) het eerste resultaat op het scorebord, foutloos in 44,36 seconden. Direct daarna werd de tijd scherper gezet door de Braziliaan Eduardo Menezes en H5 Quintol (v. Quintender). Het paar finishte in 39,69 seconden, wat uiteindelijk goed was voor de vierde plek.

Lucy Deslauriers knap derde

De negentienjarige Lucy Deslauriers stuurde Hester (v. Wandor van de Mispelaere) nog iets sneller rond en finishte in 39,25 seconden. Maar de jonge Amerikaanse moest toch haar meerdere erkennen in de twee routiniers Kent Farrington en McLain Ward die na haar kwamen.

‘Ging zo hard als ik kon’

Farrington wist met de snelle dertienjarige Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof) te eindigen in 37,82 seconden en legde de druk bij Ward. “Ik probeerde zo hard te gaan als ik kon, want McLain moest na mij met een van zijn beste paarden.”

‘Het scheelde niets’

Het lukte Ward om met HH Azur onder de tijd van Farrington te duiken en in 37,42 seconden was de zege voor hem. “Het barrageparcours paste mijn paard”, zei McLain Ward na afloop. “Ze heeft een grotere galopsprong dan die van Kent. Toch moest ik na de roll back, die niet helemaal goed liep, alle risico’s nemen voor de laatste oxer. Het pakte goed uit! Laten we eerlijk zijn, het scheelde niets.”

Blessureleed

Het was een mooie rentree van HH Azur op het hoogste niveau. In de Grand Prix in Aken liep de dertienjarige merrie een lichte blessure op, maar het herstel duurde langer dan gedacht. Ward moest voor de wereldruiterspelen een beroep doen op Clinta. Deze winter maakte het paar hun come back.

Vier strafpunten voor Smolders

Harrie Smolders kwam met Une de l’Othain (v. Conterno Grande) aan de start. De merrie maakte een foutje in het basisparcours waardoor Smolders als achttiende eindigde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht WEF

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook