Ga naar hoofdinhoud

Anne Bakker Hippiade-kampioen 1,35 m

Update

Anne Bakker uit KNHS-Regio Drenthe heeft op de Hippiade met My Precious Diamond Z (v. Mylord Carthago) het KNHS kampioenschap 2022 in de klasse 1m35 sponsored by Hartog gewonnen. Arjen van Diepen werd tweede met Houdini (v. Tangelo vd Zuuthoeve), Kristyna Schutte won met Larico (v. Los Angeles) het brons.

“Fantastisch. Alles liep, van A tot Z”, lacht Anne Bakker nadat ze weet dat ze de Hippiade-titel in het 1.35m heeft gewonnen en de felicitaties van Ad van de Wetering heeft ontvangen. “Dit is een mooie wedstrijd, super voor elkaar. Mooi om hier te mogen rijden. Ad van de Wetering komt twee keer in de maand bij ons thuis trainen. Daar heb ik heel veel aan. Hij was er vandaag ook bij, dus dat was mooi.” 

‘Hoe hoger, hoe makkelijker’

“Mijn paard My Precious Diamond Z kochten we als driejarige in de veiling van The Youngsters. Daarna hebben we hem zelf zadelmak gemaakt en alle klassen doorlopen. Hoe hoger het wordt hoe makkelijker het eigenlijk wordt. Dat is wel heel erg leuk. Dit paard heb ik samen met mijn vriend Henk Frederiks. We runnen Stal Bakker-Frederiks in Wapserveen. Henk is deze week in Amerika bij klanten. Ik moest het alleen doen vandaag, gelukkig was Ad erbij. Ik hoop niet dat My Precious Diamond verkocht wordt. Ik had met Henk een afspraak gemaakt met Henk dat hij twee jaar mocht blijven, maar die twee jaar zijn inmiddels al voorbij. Dus ik moet maar weer eens met Henk gaan praten. Van mij hoeft hij in ieder geval niet weg.” 

Uitslag Hippiade 2022 springen klasse 1m35 sponsored by Hartog:

  1. Anne Bakker met My Precious Diamond Z – foutloos in 37,79 seconden – KNHS Regio Drenthe
  2. Arjen van Diepen met Houdini – foutloos in 40,12 seconden – KNHS Regio Friesland
  3. Kristyna Schutte met Larico – 4 strafpunten in 40,34 seconden – KNHS Regio Drenthe

Uitslag

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook