Ga naar hoofdinhoud

M-kampioen Corné van Zanten: ‘Het waren zenuwslopende minuten’

Met zijn eigen gefokte paard Kind of Cooper reed Corné van Zanten naar de overwinning in de klasse M paarden op de Hippiade vandaag. Van de negen combinaties in de barrage was Van Zanten goed voor de snelste foutloze rit. “Het waren een paar zenuwslopende minuten op het einde. Om als tweede in de barrage te moeten starten en dan bovenaan te blijven staan, dat voelt super! Het is een snel paard, maar het moet allemaal nog wel gebeuren", aldus de kersverse kampioen na afloop. "Het was een mooie vlotte ronde met een goede tijd, maar of het genoeg is dat weet je natuurlijk pas als de laatste over de finish is.”

De zesjarige merrie is sinds twee jaar onder het zadel en doet het volgens haar ruiter heel erg goed. “Ze pakt het in de M heel fijn aan en we willen binnenkort eigenlijk nog wel een keer Z gaan starten. Ik denk dat een gaatje hoger ook gaat lukken. Daarna kijken we weer verder.”

Eerste overwinning

Voor van Zanten is het de eerste overwinning op een Nederlands kampioenschap. “Ik ben er één keer dichtbij geweest drie jaar geleden met een ander paard, maar die werd toen verkocht en dan moet je weer van voor af aan beginnen. Dus dan is het super dat ik het nu wel gered heb.”

Bron: Hippiade.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook