Ga naar hoofdinhoud

Horn en Dubbeldam kiezen team voor EK Rotterdam

Daniel Bluman, hier met Ladriano Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Israëlische Ruiterfederatie heeft haar selectie bekend gemaakt voor de Longines Europese Kampioenschappen in Rotterdam, die van 19 tot 25 augustus worden gehouden. Israël heeft al een ticket bemachtigd voor de Olympische Spelen in Tokio, dankzij de overwinning in de landenwedstrijd van Moskou, wat in ieder geval al wat druk van de ketel haalt voor het team.

Hans Horn en Jeroen Dubbeldam moeten het zonder Ashlee Bond doen in Rotterdam, aangezien de amazone haar beste merrie Chela LS (v.Fergar Mail) vorige week met pensioen werd gestuurd. De twee coaches kozen in hen team voor twee combinaties met een berg aan ervaring en voegden ook twee ruiters toe die nog niet veel op 5* niveau gereden hebben.

Team Israël

Dubbeldam en Horn kozen Daniel Bluman (met Ladriano Z en KWPN’er Entano) en Dani G. Waldman (Lizziemary en Jativia) als de twee combinaties die de kar zullen moeten trekken op het EK. Bluman won de 5* GP van Wellington dit jaar en was deel van het team dat in Moskou de Nations Cup won. Ook Waldman was een van de teamleden in Moskou en won dit jaar zowel de GTC Grand Prix van Shanghai als die van Berlin afgelopen weekend. Elad Yaniv (Alvaro du Gue en KWPN’er E. Clintons Diamant), gevestigd in het Duitse Anrath, heeft alleen in Rome op 5* niveau gepresteerd, maar was er ook bij in de gewonnen landenwedstrijd van Moskou. Dan Kremer (Chaplin 92) heeft alleen in Rome op 5* niveau gestart en heeft het minst ervaring op 1.60m niveau van de vier teamleden.

Het team

Daniel Bluman met Ladriano Z of Entano
Dani G. Waldman met Lizziemary of Jativia
Elad Yaniv met Alvaro van Ford of E. Clintons Diamant
Dan Kremer met Chaplin 92

Bron: GrandPrix Replay/Horses.nl

Eén reactie op “Horn en Dubbeldam kiezen team voor EK Rotterdam

  • marcel dufour

    Als je CSIO Rome fatsoenlijk rond kunt springen dan kun je het EK ook aan want van alle concoursen die ik ooit reed vond ik Rome gemiddeld het zwaarst.
    In mijn beleving zwaarder dan Aken, Calgary of Hickstead.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.