Ga naar hoofdinhoud

Daniel Bachmann-Andersen in CDI3* wél bovenaan

Daniel Bachmann-Andersen met Blue Hors Don Olymbrio - Foto: MadebyJessy Fotografie
Velen hadden gisteren in de Wereldbeker Grand Prix de Deen Daniel Bachmann-Andersen met Blue Hors Zack bovenaan de uitslagenlijst verwacht. Dat gebeurde niet, Isabell Werth werd door de jury met Emilio bovenaan gezet. Vandaag in de CDI3* was het wel raak: na een sterke proef met Blue Hors Don Olymbrio werd hij met 78,848% unaniem als beste beoordeeld. Isabell Werth kwam met Don Johnson op de tweede plaats terecht (74,022%). Het beste resultaat getalsmatig sterke Nederlandse delegatie (7 van 12 deelnemers Nederlands) kwam op naam van Edward Gal die Glock's Voice voor deze Grand Prix van stal had gehaald. 

De KWPN’er Blue Hors Don Olymbrio (Jazz x Ferro) groeit er steeds meer in op het hoogste niveau en wordt meer en meer een concurrent van zijn collega Blue Hors Zack. In Den Bosch liet de hengst met afstand de beste proef zien, waarbij zowel in de draf- als de galoponderdelen vele hoogtepunten waren waar te nemen. Dat werd gecombineerd met een harmonieus beeld en was voor de juryleden 77,717% (Monique Peutz) tot 81,087% (Henning Lehrmann) waard. Het publiek in Den Bosch beloonde de proef van Bachmann-Andersen met een staande ovatie.

Werth op 2

Werth moest in de driester genoegen nemen met de tweede plaats. Met Don Johnson (v. Don Frederico), de vervanger van Quintus die in eerste instantie door Werth was opgegeven voor Indoor Brabant, kreeg Werth 74,022%.  Een reëele score voor de inmiddels 17-jarige ruin die vorige week (net zoals Emilio) ook al aantrad in Dortmund. Toen was er ook een score in de 74%.

Gal en Scholtens

Het beste resultaat van de zeven Nederlandse deelnemers kwam op naam van Edward Gal die Glock’s Voice voor het eerst sinds afgelopen zomer (CHIO Rotterdam) weer had meegenomen. Voor de combinatie was er 73,478%, net iets meer dan voor Gals leerlinge Emmelie Scholtens met de KWPN-hengst Desperado (72,957%). Die volgorde had ook omgedraaid kunnen zijn, de jury was het daar niet geheel over eens. De Duitser Lehrmann had een tweede plaats (75,978%) in gedachten voor Scholtens en Gal op 4 (72,826%) en Stephen Clarke had een 3e plaats voor Desperado bedacht en een 7e voor Voice. De scores voor Voice varieerden van 70 tot 75% en die van Desperado van 71 tot 75%.

Minderhoud en Cornelissen

Met hun ‘tweede paarden’ kwamen Hans Peter Minderhoud en Adelinde Cornelissen uit op de vijfde en zesde plaats. Voor Zanardi (v. Rubels) was er 71,761% voor Zephyr (v. Jazz) 71,739%.

Een Belg om in de gaten te houden

Veel vrienden in het publiek met een sympathieke proef maakte de Belg Simon Missiaen met zijn Charlie (Florencio x Osmium). De relatief onbekende Belg werd met 71,609% niet overgewaardeerd in Den Bosch.

Cennin niet boven de 70%

Voorafgaand aan Den Bosch vroegen velen zich af waarom Olympisch kader-combinatie Madeleine Witte-Vrees en Cennin niet doorschoven van de CDI3* Grand Prix naar de Wereldbekeretappe toen Adelinde Cornelissen Aqiedo had afgemeld. In de driester-Grand Prix kwam de combinatie met 69,043% niet boven de 70%, net zoals eind vorig jaar in Mechelen.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!