Ga naar hoofdinhoud

Indoor Brabant zonder publiek

Update
Dinsdag 10 maart maakte de organisatie van The Dutch Masters - Indoor Brabant bekend dat het evenement doorgang zou hebben. Daarbij werd het publiek beperkt tot 1.000 bezoekers. Om elke discussie over bezoekersaantallen te vermijden, heeft de organisatie nu besloten helemaal geen publiek meer toe te laten.

“De sport staat bij The Dutch Masters centraal en de wedstrijden zijn van groot belang voor de ruiters met een kwalificatie voor de Rolex Grand Slam of Show Jumping en de FEI Dressage World Cup. Sinds ons eerste bericht hebben we inmiddels alle betrokken partijen gesproken: de ruiters, de sportbonden en partners. Allen steunen de sport en willen de wedstrijden graag laten plaatsvinden”, aldus de organisatie.

Maximaal 1.000 bezoekers

“De voorzitters van de Veiligheidsregio’s besloten dat evenementen met meer dan 1.000 bezoekers niet door mogen gaan. Tot 1.000 bezoekers mocht wel. En dat hebben we overgenomen. Dat leek ons sympathiek naar de fans en bezoekers van het eerste uur zodat deze toch aanwezig konden zijn bij de wedstrijden.”

Discussie vermijden

“Om elke discussie over bezoekersaantallen te vermijden hebben we, in goed overleg met de Veiligheidsregio, besloten helemaal geen publiek meer toe te laten ondanks dat de Veiligheidsregio eerder aangegeven heeft dat een beperkt publiek tot 1.000 bezoekers wel was toegestaan.”

Directeur Marcel Hunze geeft voor de camera van Omroep Brabant aanvullende uitleg:

Bron: The Dutch Masters

7 reacties op “Indoor Brabant zonder publiek

 • Mikael

  Dit is de enige juiste beslissing. Ik schaamde mij gisteren voor de paardensport. Beter laat dan nooit al heeft het m.i toch wel tot wat imagoschade opgelevert.

 • marcel dufour

  Er zou sowieso geen toeschouwer toegelaten kunnen worden want als je al het personeel, de sponsors en eigenaren, ruiters, grooms en verdere aanhang rekent dan zit je al snel op die bewuste 1000 man.

 • De enig juiste beslissing. Het is niet te verklaren dat alle sportwedstrijden niet door mogen gaan maar indoor Brabant wel.

 • Janet

  Enige juiste beslissing. Het is niet te verklaren dat alle sportwedstrijden niet door mogen gaan maar indoor Brabant wel

 • Mathijs

  Valt personeel ook onder bezoekers?

 • Is heel normaal dat ook dit niet doorgaat,wel vreemd dat dit eerst wel het geval was geld voor alles blijkbaar . Maar toentertijd met de varkenspest ook al het geval overal een vervoersverbod, en Ja hoor indoor brabant ging gewoon door onbegrijpelijk toen zoals nu gisteren schaam je organisatie

 • Er werd gisteren bij het verkondigen van wat er allemaal afgelast ging worden wel een beetje om Indoor Brabant heen gepraat.. en dat geeft een scheef gevoel bij de rest van de sportclubs.. Indoor Brabant met zo veel bezoekers.!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook