Ga naar hoofdinhoud

Reynolds met Vancouver aan de leiding

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl Judy Reynolds en Vancouver K

Judy Reynolds was met Vancouver K (v. Jazz) de laatste combinatie voor de pauze in de wereldbeker Grand Prix in de Brabanthallen en ze nam met een score van 74,217% voorlopig de leiding. Patrik Kittel en Delaunay (v Dr. Doolittle) staan voorlopig tweede en Anne Meulendijks volgt met MDH Avanti N.O.P. op de voorlopig derde plek. Denise Nekeman, die met Boston STH haar WB-debuut maakte, zette een hele nette proef neer, maar had een dure programmafout, die haar mogelijk het startbewijs voor de kür kost.

De zeventienjarige Vancouver van de Ierse amazone liep een hele goede proef, waarbij hij veel meer rust in de piaffe kon bewaren dan voorheen. Vorig jaar kampte de KWPN-ruin een tijdje met een blessure, maar hij lijkt beter dan eerst terug te zijn. Net op de laatste lijn had Reynolds een storing in de overgang passage-piaffe-passage, die haar de enige mindere punten op het protocol opleverde.

Debuut

Voormalig U25 Grand Prix-amazone Denise Nekeman maakte haar Wereldbeker-debuut op Indoor Brabant. Anderhalf jaar geleden reed de amazone met de Johnson-zoon Boston STH haar eerste Grand Prix en sloot dat direct winnend af met net geen 70%. Vandaag liep de Johnson-zoon een hele goede proef met zeer goede galop-traversalen en liet zien echt in goede vorm te verkeren. Het totaal van 69,957% dat het paard kreeg voor de proef waarin ook de piaffe en de passage en de overgangen daartussen goede punten opleverden, werd vanwege een programmafout bijgesteld naar 67,957%.

Kostbare fout

“Ik ben heel erg blij”, liet Nekeman na haar proef weten. “Maar ik vind het heel jammer dat we zo’n kostbare fout hebben gemaakt.” De fout op zich leverde twee procent aftrek op, maar ook de oefening erna liep hierdoor een beetje mis omdat Nekeman in het eerste deel van de zigzag niet voldoende galopsprongen kon maken.

Top drie

Kittel en Delaunay OLD schoven net op het laatste moment naar de tweede plek met hun score van 73,522% en Meulendijks en Avanti volgden met 72,696%.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook