Ga naar hoofdinhoud

Storm van kritiek na beslissing Indoor Brabant door te laten gaan

De beslissing om Indoor Brabant te laten plaatsvinden met 1.000 bezoekers per dagdeel komt de organisatie van Indoor Brabant en verantwoordelijken binnen de veiligheidsregio op veel kritiek te staan. Buiten de paardenwereld (in onder andere het Brabants Dagblad verscheen vandaag een kritische column), maar minstens zoveel daarbinnen.

Zowel op facebookpagina van horses.nl als op de website stromen negatieve reacties op het besluit binnen. Daarbij wordt in veel gevallen niet alleen de nadruk gelegd op het eventuele besmettingsgevaar, maar vooral op het signaal dat wordt afgegeven door de organisatie en bestuurlijke verantwoordelijken.

Uitleggen

Een kleine greep uit de reacties: Advocaat Luc Schelstraete schrijft op de facebookpagina van Horses.nl: “Misschien is gaan voor de beste oplossing verstandiger dan te besluiten tot de minst slechte… Daarnaast: hoe kan men uitleggen dat overige evenementen geen doorgang vinden en IB wel? Ik begrijp het Provinciebestuur niet. Vervolgens maximaal 1.000 mensen binnen? De sfeer zal er zo niet zijn. Het afgelasten was naar mijn mening de enige echte optie.”

Publieke opinie

“Het is vooral weer goed voor de publieke opinie waar wij als paardensport er natuurlijk prima op staan! Dus in dat kader top besluit”, schrijft Coen Martens op facebook. “Uitstekende reclame voor de paardensport, naast dierenactivisten zullen er nu mensen zijn, die de paardensport wel een warm hart toedragen, hun vraagtekens bij dit besluit plaatsen. Bestuur Indoor Brabant en KNHS wees solidair met de besluiten die in de rest van Brabant genomen zijn. Niemand wordt van dit evenement beter dan alleen…”, aldus Geurt van Thuyl.

Bron: Horses.nl

 

3 reacties op “Storm van kritiek na beslissing Indoor Brabant door te laten gaan

 • Mathijs

  Ze volgen de regels en adviezen. Max 1.000 bezoekers. Dan moeten ze samenscholing gewoon verbieden, geen bussen, geen treinen, geen cafe, geen restaurants. Daar zitten veel meer mensen op 1m2.

 • Ingmar

  Helemaal eens Mathijs,
  Er is normaal gesproken plek voor 16.000, nu zijn er 1000 mensen. Hebben ze allemaal zo”n 8 m2 ruimte om zich heen. In de kroeg is dat 8 cm!!! Het is alles of niets: Op z’n italiaans of de huidige richtlijnen van het RIVM volgen.

 • Mikael

  Waar zijn alle eerdere “kritische” reacties gebleven ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook