Ga naar hoofdinhoud

U25-zege met ruim 76% voor Charlotte Fry en Everdale

Charlotte Fry met Everdale. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de U25-proef eindigde Charlotte Fry vrijdag met Everdale nog op de derde plaats achter Thalia Rockx en Jeanine Nieuwenhuis in Den Bosch, maar in de kür liet de Britse amazone er zaterdag geen twijfel over bestaan. Met 76,075% schreef de stalamazone van Van Olst de overwining op haar naam met de tienjarige hengst. Jeanine Nieuwenhuis werd net als vrijdag tweede en de derde plek was voor Jasmien de Koeyer.

Fry en Everdale lieten een veel betere proef zien dan vrijdag, toen de hengst nog wat last had van spanning. De piaffe en passage kwamen mooi van achteruit en de hengst liet zien dat hij niet alleen talent heeft voor het verzamelen, maar ook voor de uitgestrekte gangen. Het was jammer dat hij in de galop iets last had van spanning en dat er en foutje in de wissels om de twee sloop, maar de score van dik 76% was ruim voldoende voor de winst.

Stoere proef

Nieuwenhuis en TC Athene (v. United), die twee weken terug goud wonnen op de KNHS-Indoorkampioenschappen, lieten een hele stoere proef zien. Met prachtige wisselseries, een hele mooie verende passage en stoere versterkingen kwam de score van het duo uit op 75,342%. De piaffe van de United-zoon kan nog beter, alhoewel de eerste piaffe vandaag  al beter was dan eerst.

Top drie

Jasmien de Koeyer maakte met Esperanza (v. Desperados) de top drie compleet. Met een heel knap gereden proef, waarin De Koeyer zelfs appuyementen in passage liet zien kwam de score uit op 74,367%. De piaffe zou nog met iets meer uitdrukking gereden mogen worden, maar de merrie is met haar tien jaar nog jong. Op Jumping Amstardam wonnen de twee de U25-kür en  twee weken geleden werden ze reservekampioen op de KNHS-Indoorkampioenschappen.

Rockx en Verdi

In de gewone proef eindigde Thalia Rockx vrijdag op de eerste plaats met Verdi de la Fazenda (v. Florett As), maar in de kür betekende het totaal van 74% net geen top drie-resultaat. De proef van de jonge amazone, die zich eigenlijk vooral nog richt op de young riders en de U25 alleen maar rijdt voor de ervaring, was keurig en harmonieus gereden. De enige fout die erin sloop zat in de wissels om de pas, die ook op de reservelijn niet foutloos ging.

Uitslag

Bekijk hieronder de video van Charlotte Fry en Everdale:

Bron: Horses.nl/ClipMyHorse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.