Ga naar hoofdinhoud

Vandaag topoverleg over Indoor Brabant: vooralsnog geen afgelasting

Vandaag wordt er topoverleg gevoerd tussen de organisatie van Indoor Brabant en de veiligheidsregio Brabant-Noord, dat meldt het Brabants Dagblad. Onderwerp van het overleg zijn de maatregelen die getroffen moeten worden in verband om Indoor Brabant doorgang te laten vinden van donderdag 12 tot en met zondag 15 maart. Vooralsnog is afgelasting in verband met het coronavirus nog geen onderwerp van gesprek.

Indoor Brabant-Directeur Marcel Hunze meldt aan Brabants Dagblad dat hij er vooralsnog geen rekening mee houdt dat het evenement wordt afgelast. Premier Mark Rutte meldde in de persconferentie van maandagavond dat het de bedoeling is om zo weinig mogelijk evenementen te annuleren. Aan De Telegraaf meldt hij hetzelfde: “Niets is zeker in deze tijd. Het blijft spannend, maar mijn gevoel zegt dat het gewoon kan doorgaan.”

Thuisblijven

Tegelijkertijd is het advies aan de inwoners van Brabant om deze week zo veel mogelijk thuis te blijven om verdere verspreiding te voorkomen. Indoor Brabant trok vorig jaar in vier dagen tijd 60.000 bezoekers.

Geen handenschudden en handgel mee

De organisatie van het evenement kondigde vorige week al corona-maatregelen aan, en heeft er nu nog twee aan toegevoegd: ‘schudt geen handen en neem je eigen desinfecterende handgel mee als je ons evenement bezoekt’.

‘Geen afmeldingen’

Volgens de organisatie zijn er nog geen afmeldingen van ruiters binnengekomen. 275 ruiters uit de hele wereld staan op de masterlist.

Bron: Brabants Dagblad / De Telegraaf

6 reacties op “Vandaag topoverleg over Indoor Brabant: vooralsnog geen afgelasting

 • Antoinette

  Ik vindt het een heel slecht signaal van de directie van Indoor Brabant om het evenement door te laten gaan. In heel Brabant dient iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen en de risico’s op verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen. Daar hebben nu al behoorlijk wat instanties en bedrijven last van. Zeker nu het aantal niet te herleiden besmettingen toeneemt, kun je niet je kop in het zand steken en de mensen handgel mee laten nemen van thuis! Ik had me er erg op verheugd om weer een keer te gaan kijken naar de kür op muziek, maar vindt het onverantwoord om te gaan met mij mijn moeder van 76! Jammer wel van mijn 3 peperdure kaartjes!

 • Harry

  Meen me te herinneren dat ten tijde van de varkenspest indoor Brabant , niet door ging. Hiermee is mijn standpunt en die van velen duidelijk lijkt mij. Strekte

 • Joke

  Wat een rare maatregel, het laatste nieuws dat Indoor Brabant toch doorgaat, in afgeslankte vorm. Las het dan helemaal af. Neem idd je verantwoordelijkheid! Je stelt niet alleen ontzettend veel mensen teleur die zogenaamd niet mogen komen omdat het bezoekersaantal maximaal 1000 per dag mag zijn, wat schiet je er mee op? Het zijn toch nog heel veel mensen op één, en dat is helemaal niet verstandig in deze situatie. En dan nog wat: (bijna?) ALLE voetalwedstrijden in Brabant zijn in zijn geheel afgelast. En Indoor Brabant wordt maar gewoon gedoogd. Heel slecht idee dit, maar ja wie ben ik.

 • Jac Claasen

  De stellingname van Marcel Hunze is een blijk van zijn onbekwaamheid. De aangevoerde argumenten: het is zonde om de zaak niet door te laten gaan. Met al die belangen die er mee gemoeid zijn.
  Mijnheer Hunze, u hebt echt oogkleppen op. Er telt maar een belang en dat is de gezondheid van de Brabanders.

 • Ikke

  Belachelijk dat ’t door gaat… Alles voor de centen… Let maar op mensen, de komende jaren gaat de prijs van de kaartjes weer omhoog. Ze moeten ’t ergens op compenseren..

 • Nina

  Ahhh, in afgeslankte vorm gaat het door.
  Ik ben er gewoon bij en als veel mensen niet gaan, zal het lekker rustig zijn en hebben we overal goed plek en ruimte bij de standjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook