Ga naar hoofdinhoud

Ingmar de Vos: ‘Toekomst Wereldruiterspelen onzeker’

De voorzitter van de FEI, Ingmar de Vos, heeft zijn zorgen geuit over de toekomst van de Wereldruiterspelen. "We moeten de moed hebben om naar de toekomst van onze Wereldruiterspelen te kijken en ons af te vragen of de WEG nog steeds het beste format is in deze tijd", aldus De Vos.

“We moeten erkennen dat door de succesvolle ontwikkeling van onze sport in vele landen, het steeds lastiger wordt om organisatoren te vinden die capabel zijn om een evenement van dergelijke omvang te organiseren”, vervolgt De Vos.

Realistisch

De voorzitter geeft toe dat de FEI promoot om meerdere disciplines op één evenement aan bod te brengen. “Maar de organisatie moet zich wel afvragen of het wel realistisch is om alle disciplines onder te brengen op hetzelfde evenement.”

Meerdere organisatoren

Willen de Wereldruiterspelen doorgang kunnen vinden, moet er volgens De Vos wel het een en ander veranderen. “Als we succesvol willen zijn, moeten we een model creëren dat meerdere organisatoren kan motiveren, in plaats van juist te moeten zoeken naar één organisator.”

Bron: FEI

Eén reactie op “Ingmar de Vos: ‘Toekomst Wereldruiterspelen onzeker’

  • jan jonas

    De toekomst van de WEG hoeft niet onzeker te zijn. Mits er deskundige mensen er zich mee bezig houden. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden, wat steeds gedaan werd. De accommodaties zijn er al en zijn verspreid over Europa. De WEG is een ideale opstart voor de Olympische spelen voor zowel handel als adverteerders, want die komen niet aanbod tijdens de Olympische spelen. In het verleden hebben zich te veel ondeskundige mensen met de WEG zich bezig gehouden, waardoor het een flop werd. Door vrije advertenties en grote sponsors en de juiste mensen, is het mogelijk de WEG weer te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook