Ga naar hoofdinhoud

Italianen zonder Lorenzo de Luca aan de start op EK Rotterdam

Lorenzo de Luca en Ensor de Litrange LXII (v.Nabab de Reve. Foto: FEI / Jim Hollander

Het Italiaanse team moet het volgende week zonder topruiter Lorenzo de Luca doen, dit meldde GrandPrix Replay op hun website. Een vervelend verlies voor de "Azzurri", aangezien het team in Rotterdam mee wilde strijden om de drie tickets voor de Olympische Spelen in Tokyo.

De Luca moest zich noodgedwongen terugtrekken voor de Longines Europese Kampioenschappen. Zijn paard Ensor de Litrange LXII (v.Nabab de Reve) liep een lichte blessure op, wat het onmogelijk maakt af te reizen naar Rotterdam. Dit nieuws bracht Cavallo Magazine gisteren naar buiten. De Nabab de Reve-zoon kwam nog door een laatste veterinaire keuring, maar gisteren voor de deadline van de kampioenschappen kwam toch het tegenvallende nieuws naar buiten.

‘Een aanzienlijk verlies’

Duccio Bartalucci, bondscoach van de Italianen zei dat het “een aanzienlijk verlies” was, vooral omdat Italië nog geen ticket voor Tokyo heeft weten te bemachtigen en hoopte volgende week hoge ogen te gooien. Massimo Grossato werd daarom met Lazzaro delle Schiave (v.Acodetto) opgeroepen als reserve-ruiter en zal naar Rotterdam afreizen met teamleden Bruno Chimirri (Tower Mouche), Giulia Martinengo Marquet (KWPN’er Elzas), Luca Marziani (Tokyo du Soleil) en Ricardo Pisani (Chaclot).

Bron: GrandPrix Replay/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook