Ga naar hoofdinhoud

Judith Ribbels wint nationale Grand Prix Special op CHIO Rotterdam

Judith Ribbels met Fun Fun (v. Sorento). Foto: Foto4U

Judith Ribbels is aan een goede serie bezig met haar Sorento-dochter Fun Fun EB. Het paar debuteerde twee weken geleden internationaal in Geesteren met 70+ scores in de Grand Prix en in de Special. Gisteren werd Ribbels derde in de Grand Prix, vanmorgen vroeg deed de amazone in het Kralingse Bos er nog een schepje boven op. Ze pakte de overwinning in de Special met 72.447%.

In de Grand Prix moest Judith Ribbels naast winnares Katie Duerrhammer, ook Anne Meulendijks nipt voor laten gaan. Nu ware de rollen omgedraaid. De twaalfjarige Fun Fun EB liep een fijne proef met onder andere een sterke piaffe-passage tour. Drie juryleden hadden Ribbels op de eerste plaats, de twee andere zetten de Eibergse amazone tweede. Met de 72.447% bleef ze Anne Meulendijks en Issey (v. Johnson TN) net voor.

Ook Anne Meulendijks heeft nog maar net haar internationale debuut met de getalenteerde Issey achter de rug. Vanmorgen liet het paar weer een goede proef zien die met 72.213% en een tweede werd beloond. Ook de nummer drie, Mirelle Kemenade-Witlox, kwam boven de 70% uit. Kemenade stuurde de vijftienjarige Oldenburger Siebenstein (v. Sir Donnerhall I) 70.979%.

Katie Duerrhammer die gisteren de Grand Prix won met Quartett (v. Quaterback), liet vanmorgen de Special aan zich voorbij gaan. Ze komt als eerste aan de start voor het Amerikaanse team in de Grand Prix voor de landenwedstrijd die om 9.15 uur is begonnen.

Video: Judith Ribbels met Fun Fun EB. Bron: Equestrian Communication

Klik hier voor de uitslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook