Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Het was een pittige rit’

Edward Gal met Total U.S. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Edward Gal won gisteren de Prix St. Georges op Jumping Amsterdam met 75,539% met Glock's Total US (v. Totilas).  Een score waar menig ruiter in de subtop een moord voor zou doen. Maar Gal weet dat het nog veel beter kan: "Het was een pittige rit. Bij het verkennen van de baan werd hij heel druk van alles om hem heen. Hij was in de ring met van alles bezig en dan kreeg ik hem niet mooi stil in de aanleuning", vertelt hij aan Jumping Amsterdam.

“Hij was een beetje bang van zijn eigen schaduw, waar hij naar keek.’’

Oefenjaar

“Het is voor hem dit jaar een oefenjaar. Je hebt natuurlijk niet veel kans om dit soort wedstrijden in deze ambiance te rijden. In dit soort ambiance moet hij het toch gaan doen. Ik vind het met hem wel verstandig om dit soort wedstrijden te rijden om hem te laten wennen, ‘’ aldus Gal.

‘Ik weet dat het zoveel beter kan’

“Het is super leuk dat het zo gaat. Ik weet dat het zoveel beter kan en dan is het super dat ik nu al deze proef kan rijden.’’

Bron: Jumping Amsterdam

4 reacties op “Edward Gal: ‘Het was een pittige rit’

 • Mathijs

  Proeftechnisch Foundation veel beter, maar geen juryleden met ballem die dat aandurven. Wat een nepsport eigenlijk

 • Joop van Uytert

  Beste Mathijs,

  Foundation en Kirsten Brouwer reden idd een zeer goede rit en kregen dan ook een hele mooie score. Maar Total U.S. krijgt voor zijn basisbeweging , dat echt highlights zijn, zulke hoge punten dat hij daarmee het verschil maakt. Op deze punten komt nu nog zijn aanleuning in mindering dat hem op een gemiddelde brengt van 7.5 dus ongeveer 75%. Als zijn aanleuning constanter gaat worden gaat dit zeker naar 80-85%. Dus ik vind je reactie naar de juryleden wel erg kort door de bocht.

 • Mathijs

  Wordt de aanleuning voldoende afgestraft? Of gelijkmatig omhoog gehouden met de rest van de punten. Simpelweg geen juryleden die een 5 en een 9.5 durven geven aan een topcombinatie. Zelfde zie je de hele hengstencompetitie bijv ook. Kwaliteit van beweging staat buiten kijf.

 • Peter

  Ein Kutschpferd. Een Dressuur Hackney. Is er nu niemand die durft te zeggen dat de keizer in zijn blootje loopt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook