Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: WB-kür Amsterdam

Isabell Werth met Weihegold Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabell Werth won zaterdag voor het vierde jaar op rij de WB-kür in Amsterdam met Weihegold OLD en voerde met haar overwinning een Duitse top drie aan. Hans Peter Minderhoud was met de vijfde plek met Glock's Dream Boy goed voor het beste Nederlandse resultaat en Patrik Kittel nestelde zich met Delaunay (v. Dr. Doolittle) tussen de Duitse amazones en Minderhoud in.

Arnd Bronkhorst was in de RAI aanwezige en legde enkele hoogtepunten vast. Bekijk de foto’s hieronder.

Emmelie Scholtens reed  op Jumping Amsterdam haar beste proef ooit met de KWPN-hengst Apache (v. UB 40). De combinatie werd in de kür op muziek achtste met 79,675%.

Emmelie Scholtens met ApacheFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Adelinde Cornelissen, die haar debuut maakte in de Wereldbekerserie met Aqiedo, kwam uit op 74,875%. De piaffe en passage waren fenomenaal, het was jammer dat de sensibele Undigo-zoon niet stil wilde staan bij het groeten.

Adelinde Cornelissen met AqiedoFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Patrik Kittel, die met luid applaus enthousiast ontvangen werd door het publiek in Amsterdam, kwam uit op 82,290%.

Patrik Kittel met Delaunay Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hans Peter Minderhoud reed een sterke proef met Dream Boy. In de eners struikelde de hengst, waardoor de score iets werd gedrukt naar 81,380%.

Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream BoyFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dorothee Schneider reed met  Sammy Davis Jr. naar de tweede plek. Het mooie samenspel van muziek en rijden werd beloond met een score van 82,675%.

Dorothee Schneider met Sammy Davis jrFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een score van 86,810% lieten Werth en Weihegold ook dit jaar op Jumping Amsterdam de concurrentie weer ruim achter zich.

Isabell Werth met Weihegold Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Antonia Ramel vormde samen met Brother de Jeu een mooie combinatie die een technisch sterke proef reed. Hun score was 78,340%.

Antonia Ramel met Brother de JeuFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Thamar Zweistra kwam met een grote glimlach de ring uit. Hexagon’s Double Dutch was iets te hectisch in de piaffe en passage.. Met  75,625% werd ze elfde.

Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Helen Langehanenberg en Damsey FRH zetten een pittige proef neer met maar liefst twee piaffe pirouettes. Technisch heel sterk gereden en beloond met een score van 82,440%.

Helen Langehanenberg met Damsey FRH Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Don Olymbrio werden zesde. De stoere hengst heeft de afgelopen veel aan kracht gewonnen en kwam uit op 80,400%.

Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don OlymbrioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Ierse amazone Judy Reynolds werd zevende met 80,290%. Met Vancouver K reed ze een kür met een paar kleine fouten.

Judy Reynolds met Vancouver Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het publiek ging massaal staan op de tribune na de proef van Werth en Weihegold en de Duitse dressuurkoningin nam alle tijd om langs het publiek te stappen. Daarbij zweepte ze het publiek met handgebaren ook nog een beetje op om nog enthousiaster te gaan applaudiseren.

Isabell Werth met Weihegold Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nlBron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook