Ga naar hoofdinhoud

TeamNL WK-teams en wereldkampioenen aan start op Jumping Amsterdam

Het podium van het WK 2022: Jérôme Guery, Henrik von Eckermann en Maikel van der Vleuten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat Jumping Amsterdam door de coronapandemie twee jaar geen doorgang kon vinden, staat het concours nu van 26 tot en met 29 januari weer op de agenda. De beste dressuur- en springruiters van TeamNL nemen het in de Amsterdamse RAI op tegen de internationale top. Onder die concurrenten bevinden zich zowel de wereldkampioen van het springen als dressuur. Voor TeamNL komen zowel bij de dressuur als het springen alle ruiters en paarden aan de start die afgelopen zomer op het wereldkampioenschap goed waren voor mooie successen.

Jumping Amsterdam staat bekend om de bomvolle tribunes en een enthousiast publiek. Op het programma staan diverse toprubrieken, waaronder de wereldbekerkwalificaties voor dressuur en springen. Het ontbreekt daardoor niet aan ’s werelds beste ruiters en amazones.

Springen

Voor TeamNL komen de volgende topruiters in actie bij het springen: Maikel van der Vleuten met onder meer zijn Olympische troef Beauville Z N.O.P., Nederlands kampioen Willem Greve, voormalig Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, alsook teamzilver-winnaars van het WK afgelopen zomer Jur Vrieling, Harrie Smolders en Sanne Thijssen. Zij krijgen onder meer concurrentie van de Zweedse Wereldkampioen Henrik von Eckermann, de Duitse topruiters Daniel Deusser en Marcus Ehning, de Franse Simon Delestre en Kevin Staut, de Ierse Denis Lynch.

Dressuur

Ook bij de dressuur is het deelnemersveld van hoge kwaliteit. Voor Nederland de tweevoudig bronzen combinatie van het WK Dinja van Liere met haar Hermes N.O.P. en haar mede teamgenoten van het WK: Emmelie Scholtens met Indian Rock, Thamar Zweistra met Ich Weiss en Marieke van der Putten met Torveslettens Titanium RS2. Ook Hans Peter Minderhoud maakt met GLOCK’s Dream Boy zijn opwachting. Deze TeamNL-amazones en -ruiter zullen de sportieve strijd aanbinden met onder andere Wereldkampioen Charlotte Fry, Isabell Werth, Andreas Helgstrand en Patrik Kittel.

Afscheid Carambole

Tijdens Jumping Amsterdam wordt ook sportief afscheid genomen van Carambole. Met deze geweldige hengst, die heel veel betekend heeft voor de Nederlandse springsport, won Willem Greve in 2015 de Grote Prijs van Amsterdam.

Bron: persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.