Ga naar hoofdinhoud

Weer bloed in mond bij Queenparks Wendy van Helgstrand op Jumping Amsterdam

Andreas Helgstrand en Queenparks Wendy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de tweede internationale Grand Prix op rij is Andreas Helgstrand met Queenparks Wendy (v. Sezuan) uitgebeld op grond van de bloedregel. Net zoals in de Grand Prix in Stockholm had de negenjarige merrie bloed in de mond in de Wereldbeker-Grand Prix op Jumping Amsterdam.

Halverwege de proef kleurde het schuim van Queenparks Wendy duidelijk roze en luidde de voorzitter van de jury (Ulrike Nivel) de bel. De witte zakdoek liet er geen twijfel over bestaan: eliminatie op grond van de bloedregel. Helgstrand zelf leek verrast door het uitbellen.

Op facebook meldt Helgstrand: “Het is erg frustrerend want dit gebeurt alleen als ze in de ring is. Dit paard is zo makkelijk in alles, maar in de ring wordt ze een beetje nerveus en bijt ze op haar tong. We gaan nadenken wat we kunnen doen om haar te helpen.”

Andreas Helgstrand en Queenparks Wendy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bron: Horses.nl

6 reacties op “Weer bloed in mond bij Queenparks Wendy van Helgstrand op Jumping Amsterdam

 • jan jonas

  Het rechter achterbeen van Queenparks Wendy is te laat waardoor het paard liksvoor steun zoekt en dan op zijn tong bijt. Het paard wil zijn tong links uit de mond steken. De draf is diagonaal.

 • Maarten Wenting

  Als de jurering gedragenheid en een smeuïge teugelvoering met hogere cijfers gaat belonen dan gaan ruiters vanzelf anders trainen.

  Ruiters als Jessica von Bredow Werndl en Benjamin bewijzen het al in Duitsland.
  Carl Hester en Gareth Hughes in Engeland.

  Zachtheid en lichtheid is mogelijk in de Grand Prix. En dan ook nog met een piaffe waar het achterbeen ónder de massa treedt…. volgens mij is dát wat er in het FEI-reglement beschreven staat.

 • Helgstrand heeft een rijke fantasie die met de rijkunst niets van doen heeft maar die wellicht door zijn rijke, goedgelovige en weinig deskundige cliëntele geloofd wordt. Hoelang nog?

 • Marian

  @kareldelange dat vraag ik me al vanaf het begin af hoe mensen hem blijven steunen. De paardenwereld doet het zelf. Het is heel jammer maar was in het verleden ook al zo bij andere ruiters die dezelfde dierenbeulerij uithaalde. Het paard is niet in order of niet happy anders gebeurd dit niet. Het is een slechte manier van rijden, opleiden enz. Dit betekent ook dat er thuis vanalles gebeurd waar je echt geen weet van wilt hebben.

 • L de jong

  Paard ziet er ook echt moe uit zie het aan haar hele doen , hoe ze kijkt,

 • Maarten

  L.de Jong:volgens mij is het paard op dat moment aan het bedenken als ik dit volgende keer weer doe hoef ik weer maar een half proefje te lopen.
  zo slim zijn ze wel hoor.

  over slim gesproken:had een lespaard die stopt elke vijf minuten,draait precies een(1) keutel!!
  bespaart zich in les van 45 min.toch mooi zon slordige 10-15min.(de laatste helft vd.les doet ie wat langer over die keutel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.