Ga naar hoofdinhoud

Z-ruiters mogen niet meer aan regiokampioenschappen B en L1 meedoen

Podium Z2 KNHS Indoorkampioenschappen 2020 - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

In het nieuwe kampioenschapsreglement van de KNHS Indoorkampioenschappen zijn een aantal nieuwe regelingen opgenomen. Zowel spring- als dressuurruiters die deelnemen aan de kampioenschappen vanaf klasse Z/Z1 mogen niet meer met andere paarden in de laagste klassen meedoen.

In de dressuur staat het als volgt omschreven:

Bij de discipline dressuur is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen voor paarden deel te nemen in zowel de klasse B als de klasse Z1 en hoger.

Ook is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS- kampioenschappen voor paarden deel te nemen in zowel de klasse L1 als de klasse Z1 en hoger.

Ook is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen voor paarden deel te nemen in zowel de klasse L2 als de klasse Z2 en hoger.

Ook is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen voor paarden deel te nemen in zowel de klasse M1 als de klasse ZZ-Licht.

Pony’s

Bij de discipline dressuur is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen voor pony’s deel te nemen in zowel de klasse B als de klasse Z1 en hoger. Ook is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS- kampioenschappen voor pony’s deel te nemen in zowel de klasse L1 als de klasse Z2.

Springen

Bij het springen staat de bepaling als volgt omschreven:

Bij de discipline springen is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen voor paarden deel te nemen in zowel de klasse B als de klassen Z en ZZ. Ook is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS- kampioenschappen voor paarden deel te nemen in zowel de klasse L als de klasse ZZ.

Pony’s

Bij de discipline springen is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen voor pony’s deel te nemen in zowel de klasse B als de klassen Z en ZZ. Ook is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS- kampioenschappen voor pony’s deel te nemen in zowel de klasse L als de klasse ZZ.

Klik hier voor het volledige kampioenschapsreglement

Bron: Horses.nl

3 reacties op “Z-ruiters mogen niet meer aan regiokampioenschappen B en L1 meedoen

 • Steinie

  Je kunt het ook anders lezen:

  “Ook is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen voor paarden deel te nemen in zowel de klasse M1 als de klasse ZZ-Licht.”

  T.w. Het is voor paarden niet toegestaan in M1 en ZZL te starten

 • Riëlle

  Maar mag en Z1 ruiter wel M rijden?

  Toevallig stelde ik deze vraag laatst aan iemand omdat wij nog helemaal nieuw in de hippische wereld zijn.

 • a

  Het is inderdaad een verwarrend geschreven artikel. Ik ben het ook meerdere malen aan het lezen geweest maar is nog vaag, misschien omdat ik net wakker ben….. Liever iets meer jip&Janneke taal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook