Ga naar hoofdinhoud

57 foutlozen in eerste onderdeel Blom Cup vijfjarigen

Jerommeke SB, hier nog onder Jurjan Bloem. Foto: Savannah Pieters

Van de ruim honderdveertig vijfjarige springpaarden bleven er 57 foutloos in het eerste onderdeel van de halve finale van de Blom Cup. De snelste tijd - die overigens geen invloed heeft op de plaatsing in het eerste onderdeel - werd gerealiseerd door Hester Klopmaker en Jack Daniels (Numero Uno x Manhattan). De beste zeventig procent van het eerste onderdeel heeft een startplaats voor het tweede onderdeel bemachtigd.

Jack Daniels, die voortkomt uit de bekende Sina-stam, eindigde onlangs al op de tweede plaats in de Gold Tour voor vijfjarigen op CH De Wolden en deed nu in Ermelo weer van zich spreken met een snelle, maar handige rit. Rob Schipper stuurde de AES-goedgekeurde Jerommeke SB (Berlin x Carembar de Muze) naar de tweede tijd. De hengst, die een kleine vier maanden werd aangeschaft door Stal Brouwer en Stal de Weaver, is eveneens opgegeven voor de hengstenselectie. De derde tijd werd neergezet door Steven Veldhuis en Jacky (Ukato x Singapore).

Goedgekeurde hengsten

Van de twaalf ingeschreven KWPN-goedgekeurde hengsten hield een tweetal de lei schoon: Jumper Verdi (Verdi x Fuego du Prelet) onder Bart Bles en Just Apple (Verdi x Baloubet du Rouet) onder Remco Been. Vijf van het twaalftal moest vier strafpunten incasseren: Jargon (Farfan M x Calvin Z), Just One (Toulon x G.Ramiro Z), Jacquet-Go (Thunder van de Zuuthoeve x Lux), Johnnie Walker VDL (Zapatero VDL x Mermus R) en Jubel ES (Harley VDL x Lauriston).

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook