Ga naar hoofdinhoud

Fonq en Kuvasz RS2 aangewezen voor tweede bezichtiging

Fonq (v. Fürst Fohlenhof) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Zes vierjarige dressuurhengsten werden vanmiddag in de halve finale van de Pavo Cup bekeken door de KWPN-hengstenkeuringscommissie. Daarvan zijn er twee aangewezen voor de tweede bezichtiging: de tweevoudig Westfaalse kampioen Fonq (Fürst Fohlenhof x Lissaro) van Eugene Reesink en Kuvasz RS2 (Glamourdale x De Niro) van RS2 Dressage.

De vierjarige Fonq werd al eerder aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, op de KWPN hengstenkeuring 2018. De voshengst was toen nog van Francesca Newman, die hem in het voorjaar van 2018 verkocht aan Eugene Reesink. Hij liet hem in Oldenburg keuren en liet hem onder Ann-Christin Wienkamp in de sport verschijnen. Hij won als driejarige het Westfaalse kampioenschap en werd op het Bundeschampionat voor driejarige hengsten derde. In het najaar van 2018 werd hij aangeleverd voor het KWPN-verrichtingsonderzoek, waar hij vroegtijdig werd opgehaald door Reesink na de rhino-uitbraak op het KWPN-centrum.

Goed jaar

Dit jaar behaalde Fonq al meerdere successen. Hij scoorde een 8,32 in de sporttest in Münster-Handorf en liep naar een 9,04 in de 14-dagentest in Adelheidsdorf en was daarmee de dressuurtopper. Deze zomer zette Reesink Fonq in training bij Jessica-Lynn Thomas en dat pakte twee weken later meteen met een zege uit op de Westfaalse kampioenschappen in Münster-Handorf (met een 9,4). In Ermelo was het in de halve finale van de Pavo Cup iets minder (84,6).

Hoge publiekspunten

Opvallend bij Fonqs optreden in Ermelo was dat hij bij het publiek (via spectator judging) hoger scoorde dan bij de juryleden in het hokje (Toine Hoefs en Jan Wolfs), dat was bij veel paarden (en zeker bij een stel KWPN-goedgekeurde hengsten) andersom. De hengstenkeuringscommissie zag het verschil tussen Fonq en zijn wel KWPN-goedgekeurde collega’s waarschijnlijk ook en wees hem aan voor de tweede bezichtiging (de finale van de Pavo Cup vrijdag).

Kuvasz RS2 uit Sandro Hit-stam

Ook Kuvasz RS2, die als veulen voor 30.000 euro in handen kwam van RS2 Dressage, kreeg een doorverwijzing. De hengst uit de stam van Sandro Hit (grootmoeder La Traviata is een volle zus van Sandro Hit) scoorde onder Marieke van der Putten 80 punten.

Vier halen het niet

De met 75 punten beoordeelde Kronos (Kimberly x Krack C) van familie Van Norel met Theo Hanzon, de met 87 punten beoordeelde Kevin Costner Texel (Negro x Jazz) van Stoeterij Turfhorst en Stal Witte-Scholtens met Emmelie Scholtens, de met 80,2 punten beoordeelde Dai Ko Myo TF(Dante Weltino x Rhodes Scolar) van M. Deen-Labee met Theo Hanzon en 80,4 punten beoordeelde Spartacus (Sarotti Mokka Sahne x Fidertanz) van familie Van Silfhout met Diederik van Silfhout in het zadel haalden het niet.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Fonq en Kuvasz RS2 aangewezen voor tweede bezichtiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook