Ga naar hoofdinhoud

Gemiddeld bijna 6.000 euro op KWPN Young Yumping Foal Sale

Op de tweede editie van de vorig jaar geïntroduceerde KWPN Young Yumping Foal Sale, een KWPN veulenveiling met voorselectie, werd gemiddeld bijna 6.000 euro betaald voor de 15 geveilde veulens.Met 10.000 euro werd Olivia (v.Jacquet-Go) het best betaald.

Veulens in de KWPN Young Jumping Foal Sale zijn allemaal veulens die afstammen van jonge springhengsten, en gefokt zijn uit sport-spr en/of prestatie verklaarde merries. Twee nakomelingen van Jacquet-Go, die deze week zelf ook goede reclame maakte in de Blom Cup, maakten deel uit van deze collectie. Het merrieveulen Olivia VE (Jacquet-Go uit Ulivia stb prest van Concorde), door familie Van Erp gefokt uit dezelfde moeder als Jarno van Erp’s Grand Prix-springpaard Al Capone (v.Lupicor), kwam voor 10.000 euro in handen Jacquet-Go’s fokker en eigenaar Harry van de Goor. De andere Jacquet-Go, Okidonius, werd verkocht voor 6.000 euro.

Meerdere veulens voor 7.000 euro of meer

Andere nette prijzen werden neergelegd voor onder andere de Jenssen VDL-zoon Orvieto E (uit Harmette E ster IBOP-spr sport-spr PROK van Nabab de Rêve, fokker Popke van Eik uit Bakkeveen, € 8.000), Olympus (Kannan Jr. uit Cantate elite EPTM-spr sport-spr pref PROK van Cantos, fokker Jan Pen uit Wilbertoord, 7.500) en Onana (Jubel ES uit Robine elite sport-spr pref PROK van Burggraaf, fokker T. Kraan Muskens uit Hekendorp, € 7.000). De rest van de veulens ging voor prijzen tussen de 4.250 euro en 6.500 euro van de hand.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook