Ga naar hoofdinhoud

High Five US levert Nationaal veulenkampioen

Oristo (v. High Five) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Oristo (High Five US x Vivaldi x Houston) is de nieuwe Nationale veulenkampioen. Het door Appie Dijkstra uit Opende gefokte hengstveulen werd aan kop gezet in de tien veulens tellende finale van de Nationale veulenkeuring. "Een goed ontwikkeld hengstveulen die mooi naar boven loopt en veel afdruk toonde in draf en galop", aldus juryvoorzitter Marian Dorresteijn. Op 2 kwam een veulen van Escolar, op 3 een Daily Diamond.

Reservekampioen werd Onora Waard (Escolar x Florencio) van fokker L.S.M. van Rijn uit Nieuwland, de derde plaats ging naar Orange Pride (Daily Diamond x Jazz) van fokkers A.W. Buijze uit Dirksland en J.J. Casteleyn. De goed bewegende Ovieni (For Romance I x Krack C) van K. Reitsma uit Siegerswoude werd vierde en de top-5 werd gecompleteerd door Orange Crush (Ferguson x Bretton Woods) van Rom Vermunt en H.D. en J. Bruinier-van den Ham uit Spankeren.

Verder veulens van Ghandi, Franklin, Daily Diamond (twee Daily Diamonds in de finale dus), Vivaldi en Expression in de kopgroep.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook