Ga naar hoofdinhoud

Jakarta redt het ook niet via de Pavo Cup

Update
Jakarta (Five Star x Ran Remo) - Foto: Horses.nl

De nu vijfjarige Jakarta (Five Star x San Remo) werd in 2017 op de KWPN-hengstenkeuring aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Zijn eigenaar Mark den Teuling bood de inmiddels wel AES-goedgekeurde hengst meerdere keren aan voor het verrichtingsonderzoek, maar zonder succes. Den Teuling heeft nog steeds geloof in de hengst en stelde de hengst gisteren nogmaals voor aan de hengstenkeuringscommissie via de Pavo Cup.

Daar kreeg Jakarta opnieuw het deksel op de neus. De commissie verwees hem niet door naar de tweede bezichtiging. Daarmee was het ritje van Theo Hanzon in de Pavo Cup ook voor niks, want de hengst werd niet beoordeeld door de jury.

In tegenstelling tot Toine Hoefs en Jan Wolfs, die (ook de niet-voorgeselecteerde) hengsten voor de hengstenselectie in de halve finale van de Pavo Cup voor vierjarigen vrolijk punten gaven, onthield de jury van gisteren zich van commentaar op Jakarta. “Deze hengst doet mee in het kader van de hengstenselectie en krijgt dus van ons geen punten”, aldus Arie Hamoen, die de vijfjarige paarden samen met Patricia Wolters beoordeelde.

Alle hengsten punten

Daags ervoor kregen alle vierjarige hengsten die deelnamen aan de halve finale van de Pavo Cup in het kader van de hengstenselectie wel gewoon punten. In die groep was het ook lastig: er waren namelijk een aantal hengsten die zich ook hadden voorgeselecteerd (en dus ook ‘gewoon’ meededen aan de Pavo Cup) en tegelijkertijd deelnamen in het kader van de hengstenselectie. Een voorbeeld daarvan is Kevin Costner Texel (v. Negro), hij kreeg 87 punten van de jury. De hengstenkeuringscommissie verwees hem niet door.

Fonq, die niet was voorgeselecteerd en dus eigenlijk geen punten had moeten krijgen, kreeg die wel (84,6). Hij werd wel doorverwezen. Kuvasz RS2, die zich met Marieke van der Putten ook voorgeselecteerd had, kreeg 80 punten. Hij werd ook doorverwezen door de hengstenkeuringscommissie en dankte eigenlijk daar aan zijn HC-startplaats in de finale.

Startlijst finale

Nu staat de Westfaals geregistreerde Fonq HC op de startlijst voor de finale, Kuvasz doet ook nog gewoon mee met de strijd volgens de startlijst. Dat komt door het uitvallen van Dai Ko Myo TF (v Dante Weltino). Deze hengst had zich ook voorgeselecteerd via de voorselecties en kreeg in de halve finale 80,2 punten. Hij hoorde bij de beste 20 paarden voor de finale, maar is nu van de startlijst verdwenen.

Niet-Nederlands geregistreerd

Dat komt omdat hij niet Nederlands geregistreerd is en dus eigenlijk niet mocht deelnemen aan de halve finale. Dat hij toch aan de start kwam had te maken met zijn deelname in het kader van de hengstenselectie en ook bij hem hadden er dus eigenlijk geen punten gegeven mogen worden. Omdat Dai Ko Myo TF nu van de startlijst is verdwenen mogen er nu vier paarden extra aantreden in de finale en meedoen met de Pavo-strijd: Kayne, Katniss, Kevin en Kuvasz, die allemaal op 80 punten uitkwamen.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Jakarta redt het ook niet via de Pavo Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook