Jameson RS2 met twee 10-en en 7,8 voor stap naar winst - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Jameson RS2 met twee 10-en en 7,8 voor stap naar winst

Jameson RS2 (v. Blue Hor Zack) met Marieke van der Putten Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De WK-juryleden kregen twee weken geleden in Ermelo een hoop kritiek over zich heen omdat zij Jovian (v. Apache) een 8,3 voor de stap gaven om hem te laten winnen. Vandaag gebeurde er in de halve finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen weer iets soortgelijks. KWPN-multikampioen Jameson RS2 (Zack x Negro) kreeg onder Marieke van der Putten van de jury een royale 7,8 voor de stap, een 10 voor de draf en de galop, een 9,5 voor de harmonie en een 9 voor de totaalindruk. Met 92,6 punten won hij de halve finale.

Jameson is ook echt een ‘Siegertyp’ zoals de Duitsers daar een mooi woord voor hebben en de meeste dressuurpaardenliefhebbers zullen er geen enkel probleem mee hebben dat de zwarte hengst van RS2 Dressage voor de tweede keer de Pavo-sjerp omgehangen krijgt. Maar de 7,8 voor de stap is toch lastig te verdedigen, zeker als er een paard bij Jameson in de baan is die beter stapt en vervolgens een 7,5 krijgt (omdat dat paard zich verder niet opvallend liet zien).

Johnny Depp op 2 met 91

Ook in vergelijking met Johnny Depp (Bordeaux x Jazz), die onder Renate van Uytert met 91 punten op twee kwam, waren de punten aan de hoge kant voor Jameson. Johnny Depp, die op de Wereldkampioenschappen twee keer boven Jameson kwam te staan (3e in de kwalificatieproef en 6e in de finale), kreeg van de Pavo-juryleden een 9,5 voor de stap,  een 9,1 voor de draf, een 9 voor de galop, een 8,9 voor de harmonie en een 9 voor de totaalindruk.

Andere Johnny derde met 90,2

De andere Johnny, Johnny Be Goode (Dreamboy x Tietze D) kwam met Emmelie Scholtens op de derde plaats terecht. De in de WK-finale op de zevende plaats geëndigde ruin kreeg 90,2 punten met een 8,9 voor de stap, een 9 voor de draf, een 9,3 voor de galop, een 8,9 voor de harmonie en een 9 voor de totaalindruk.

Just Wimphof en Atilinda

De vierde WK-finalist, Just Wimphof (De Niro x Riccione), werd met Renate van Uytert vierde met 85,6 punten en Jamesons halfzus Jatilinda (All at Once x Negro) kwam met Vai Bruntink uit op 84 punten. Goed voor de vijfde plaats.

20 paarden naar finale

Naar de finale mogen twintig paarden. Nog drie KWPN goedgekeurde hengsten zitten bij de beste twintig: verrichtingstopper For Ferrero (For Romance x Don Crusador) werd zevende met 81,8 punten, de vorig jaar via de Pavo Cup naar het verrichtingsonderzoek gekomen Jayson (Johnson x Negro) werd veertiende (79,4) en Johnny Cash (Bon Bravour x Flemmingh) werd zestiende (79,2).

Zes KWPN-hengsten halen finale niet

Zes KWPN-hengsten kwamen niet aan genoeg punten om de finale te halen. Joop TC (Ravel x Krack C), die afgelopen zaterdag een nette veulencollectie in Ermelo toonde, redde het net niet (78 punten/23ste). Jersey (Vivaldi x Ferro) werd 27ste (76,8), de vorig jaar via de Pavo Cup naar het verrichtingsonderzoek gekomen Jheronimus (Dream Boy x Jazz) werd 28ste (76,5) en Jerenzo Texel (Enzo Ferrari Texel x Jazz) werd 29ste (76,4), Just For You (Uthopia x UB40) 37ste (74) en de in de Gelderse richting goedgekeurde Jupiler S (Charmeur x Jetset D) kwam niet verder dan de 46ste plaats (71).

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook